Sylvestre otevřel letošní gólový účet
Klub

Sylvestre otevřel letošní gólový účet

Redakce

První výhra v roce 2010 byla zasloužená, neboť Boleslavští druholigového soupeře přehráli ve všech fotbalových parametrech včetně střelby. Dvakrát se trefil Chramosta a po jednom gólu přidali Sylvestre a Opiela.

V úvodní desetiminutovce dvakrát prohnal žižkovskou obranu Chramosta. Poprvé ve spolupráci s Tafatem a podruhé po Sylvestreho kolmici. V 15. minutě pěkně vystřelil Sylvestre, ale těsně minul pravou tyč. V 19. minutě Sylvestre přihrál Rajnochovi a ten obloučkem za obranu soupeře našel Chramostu, jehož střelu bez přípravy brankář vyrazil se štěstím na roh. Za dvě minuty Chramosta vystihl nepovedenou malou domů žižkovského Procházky, ale po zemi zamířil vedle branky. Ve 29. minutě Sylvestreho střelu z hranice šestnáctky brankář vyrazil.

Boleslavští soupeře zdolali v závěrečné čtvrthodince první půle. Ve 31. minutě po spolupráci s Chramostou se uvnitř vápna dostal k míči Sylvestre, obešel beka a technickou střelou přes šířku branky skóroval - 1:0. Byl to první boleslavský gól v novém roce 2010. V poslední minutě poločasu po perfektní Rajnochově přihrávce zakončil Chramosta sprinterské sólo přízemní ranou k tyči - 2:0.

Střelecká chuť Chramostovi vydržela přes přestávku. V 52. minutě individuální průnik završil střelou k pravé tyči - 3:0. Za čtyři minuty Mendy uvolnil Bořila a ten bez přípravy napálil pravou tyč žižkovské branky.
V 73. minutě Bořil utekl po pravém křídle a ideálně předložil na hranici vápna míč Opielovi, který bez váhání vystřelil pod břevno - 4:0.

Za jasného vedení Boleslavští polevili a pustili soupeře do několika šancí. V 83. minutě zahrál zbytečnou malou domů Procházka, ale k míči se dostal Kalod, obehrál brankáře Millera a střelou do opuštěné branky snížil - 4:1. O pět minut později další Kalodovu příležitost zmařil Miller. Poslední šanci měli Boleslavští v 89. minutě. Bořil přešel na levé straně přes beka, přihrál před branku Tafatovi a ten nikým neatakován nastřelil žižkovského brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček (46. Opiela), Procházka, Hrdlička - Mendy (63.Zahustel), Rajnoch, Sylvestre, Poláček - Chramosta (54.Bořil), Tafat.

Góly: 45. a 52 Chramosta, 31. Sylvestre, 73. Opiela - 83. Kalod

Diváků: 240

Fanshop banner