Překonali únavu i soupeře
Klub

Překonali únavu i soupeře

Redakce

Uprostřed náročného horského soustředění sehrála juniorka přátelské utkání s účastníkem krajského přeboru. Vyhrála zaslouženě, byť jen těsně o jeden gól.

V prvním poločase měli boleslavští fotbalisté hru pod kontrolou navzdory tomu, že se museli vyrovnávat s únavou z dopolední tréninkové fáze absolvované na běžkařských lyžích. Proto některé akce postrádaly přesnost. Trutnovskou branku dvakrát nebezpečně ohrozil aktivní Hadziresic, ale do sítě míč nedostal.

Ve 25. minutě zachytil Svoboda trutnovskou rozehrávku a jeho tvrdou střelu stačil brankář pouze vyrazit k Hadziresicovi, jenž pohotově dorazil míč do branky - 0:1. Do přestávky to byl opět Hadziresic, který dvakrát ohrozil soupeřovu branku. Po gólu volala i povedená kombinační akce, jež vyvrcholila Brunclíkovou střelou. Brankář ji srazil na roh.

Po změně stran se do první šance dostal Horák, který po příhře Svobody z pravé strany střílel vedle.
V 56. minutě Boleslavští vstřelili druhou branku. Brunclík našel ve vápně Synka, který se v koncovce nemýlil - 0:2
. Za dvougólového vedení se neujaly dvě střely z kopaček Synka a Dolinajece.
V 76. minutě získali Trutnovští výhodu trestného kopu. Kejzlar trefil hráčskou zeď, ale míč se odrazil k němu tak šťastně, druhým střeleckým pokusem prostřelil houf bránících hráčů i brankáře - 1:2. Ovšem na vyrovnání již Trutnovští neměli. Naopak boleslavští Schubert a Synek v samostatných nájezdech promarnili příležitosti ke zvýraznění výhry.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel (46. Michňa) - Zbrožek, Charuza (46. Bílý), Mrvík, Horák - Svoboda, Smetana (46. Ščuk), Dolinajec, Brunclík - Hadziresic (46. Synek), Schubert.

Góly: 76. Kejzlar - 25. Hadziresic, 56. Synek

Fanshop banner