FK Mladá Boleslasv vs SK Indoss Plzeň 3:6
Klub

FK Mladá Boleslasv vs SK Indoss Plzeň 3:6

Redakce

Jeden z nejlepších domácích futsalových projevů a velikou bitvu viděla hrstka diváků v páteční zasněžený večer v mladoboleslavské sportovní hale. Přesto to na vytoužené 3 body nestačilo, i když domácí do zápasu nasadili hned 3 nové tváře, které by se měly postupně stát posilami a klíčovými hráči v boji o play-off. Ale i když snaha celého týmu byly enormní, o konečném výsledku rozhodlo hned několik faktorů. Především špatně dohraný závěr první půle, kdy jsme dovolili do té doby vcelku střelecky neškodnému Indossu skórovat jako prvnímu a následně inkasovali i při přesilovce soupeře, do které nás dostalo necitlivé a až téměř úmyslné vyloučení Remence. Dále pak identická situace jako ve druhé půli s Benešovem, kdy při naprosto jasném sražení našeho hráče v útočné akci zůstala píšťalka němá a z následného přečíslení soupeř skóroval na 1:3. A samozřejmě v době našeho drtivého tlaku za stavu 3:4 neproměnění minimálně 5 vyložených gólových šancí a vcelku laciné obdržené poslední dva góly.

Prvních 15 minut bylo ve znamení rychlého, ale z obou stran neplodného futsalu, kdy se střelci na obou stranách spíše zastřelovali. Dle našeho názoru byli mnohem více aktivnější domácí hráči, kteří si vyzkoušeli několik variant standartek z rohů a také vcelku podařený přímý kop, který uhasili obránci Plzně na poslední chvíli. Chvilková ztráta koncentrace první čtyřky při brejku soupeře a šťastný odraz v přečíslení pomohl v 16. min. vstřelit plzeňským 1. gól Kovácsem - 0:1. Nápor domácích a snahu o vyrovnání utnul v 19. min. rozhodčí Orálek, který neváhal přeběhnout celou šíři hřiště a před zkoprnělým hlavním rozhodčím Vaňkem vyloučit boleslavského Remence. Tomu předcházel skluz Myslíka na domácího hráče (bez ŽK) a právě v okamžiku odpískání faulu hostům Vaňkem již Remenec dojížděl skluzem a vypíchl míč, bohužel i s kontaktem hráče. V zápise tak figuruje podražení soupeře v přerušené hře, i když se tato hraniční situace odehrála v rozmezí sekundy. A Indoss v přesilovce nemilosrdně trestal - za několik vteřin kanonýr Kovacs překvapil Belladu střelou bodlem zpoza bránícího hráče - bez šance 0:2.

Druhá půle začala pro domácí raketově - nacvičený signál z rozehrání po ose Poláček - Brychta již po 4 sekundách znamenal gól v síti Plzně z nohy Filipa - 1:2. Domácí ožili a vyvíjeli veliký tlak na rozehrávku soupeře, který ale zkušeně odolával a hrozil rychlými kontry. Do dvougólového trháku se dostal soupeř ve 29. min., kdy při slibné útočné akci FKMB byl sražen zezadu Krejčík, míče se zmocnili plzeňští hráči a rychlou výměnu kulatého nesmyslu dokončil jeho uklizením do branky bezmocného Bellady kdo jiný než Kovács - 1:3. Bouřlivé protesty domácí lavičky odnesl ŽK pouze Sopko, ale horší byla následná nekoncentrace, která vydláždila cestu opět Kovácsovi a ten mazácky přehodil ve 31. min. Belladu počtvrté - 1:4. Za dvě minuty ve 33. min. snižuje Krejčík, když mu tutovku připravuje Sopko - 2:4 a do transu se dostanou domácí ihned ve 34. min., kdy jasné sražení boleslavského útočníka v šestce snad ani nešlo nepísknout. Brychta zkušeně pokutový kop proměňuje a domácí jsou opět na dostřel. Jenže pak naprosto selžou domácí kanonýři a zápas se láme opět v neprospěch FKMB. Postupně totiž zahodí jasné šance 2x Sopko, Kraus, Jílek i Filip, takže místo vyrovnání či případného otočení přichází trest. Kovácsovu přihrávku z rohu nepohlídá ani obránce na lajně, ani gólman a především ani laxní Brychta na zadní tyči a i pro překvapeného Sadílka je trochu problémem dát gól do prázdné z brankové čáry. Jenže se mu to nakonec povede a ve 35. min. je stav 3:5. Do pole se pak již stále více vysunuje i brankář Bellada, jenže šance se více rodí na plzeňské straně a je vidět, že nesehranost boleslavských hráčů bude tím posledním jazýčkem na miskách vah. Poslední ránu do vazu tak dává ve 37. min. opět Kovács, který jakoby neměl nervy a uklízí Belladovi míč nad ramenem do víka branky - 3:6.

Trenér Jiří Baborák: „I když je futsal kolektivní hrou, dnes to bylo „one man show" v podání Kovacse a ostatní hráči Indossu mu dělali kvalitní křoví. Kdyby ale rozhodčí nalezli odvahu mu za tleskání dát druhou žlutou, možná ... Ale na to se nehraje a nemáme tak ani bod, který jsem při síle soupeře chtěl před zápasem. My máme za poslední 3 roky snad nejkvalitnější kádr, ale nemůžeme pořád nějak ustálit sestavu, když už se zdá, že je to to pravé ořechové, někdo z ní vypadne. Navíc se bohužel většina opor po Vánočních svátcích nepotkala s optimální formou, a i proto nemají klid v koncovce a neproměňují šance. Herně to nebylo až tak špatné, ale radši bych se v honbě za play-off před tou hrstkou věrných diváků trápil a měl 3 body, než hrál dobrý futsal a neměl žádný. Musíme být ale trpěliví a znovu jen sehrávat, sehrávat a opakovat, opakovat ... Jen doufám, že to bude mít pak konečný efekt a vše prodáme v případném play-off, protože jinak nevidím perspektivu boleslavského futsalu příliš růžově".


Sestava: Bellada - Blažek (21. Jurčovský), Jílek, Krejčík, Kraus (33. Hůlka) - Brychta, Poláček, Remenec (19. Filip), Sopko. Branky: Filip, Krejčík, Brychta (PK) - Kovacs 5, Sadílek.

Fanshop banner