Tréninky proběhali na atletickém oválu a Štěpánce
Klub

Tréninky proběhali na atletickém oválu a Štěpánce

Redakce

První týden zimní přípravy boleslavští fotbalisté proběhali s minimálním kontaktem s míčem. Toho si nejvíce užijí při prvním utkání nového roku 2010. Přátelské střetnutí FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha"B" se hraje v sobotu 9. ledna od 11 hodin na umělé trávě v areálu mladoboleslavského městského stadionu.

Hlavní kouč Karel Stanner s asistenty Ladislavem Maierem a Martinem Třasákem ordinovali hráčům každý den vytrvalostní dávky zpestřené posilováním. Fotbalisté nejvíce kilometrů naběhali na atletickém oválu Městského stadionu. Ve čtvrtek odpoledne využili přírodních podmínek městského parku Štěpánka. Proběhli se ve dvou partách na dvou různě dlouhých okruzích, což mezi prochladlými stromy doprovázeli polohlasným klením pokaždé, když se v plánovaných pauzách vydýchávali.

Završením prvního tréninkového týdne bude sobotní přípravné utkání s druholigovým týmem sparťanské juniorky. Po jeho skončení mladoboleslavský tým nabere severní kurs a odjede na kondiční soustředění do Harrachova. V lokalitě Rýžoviště budou v celém druhém týdnu zimní přípravy ubytovaní v hotelu Fit Fun se standardním ubytovacím komfortem a nezbytným rehabilitačním zázemím.

V horských podmínkách budou trénovat každý den třífázově. Vezou sebou i běžkařské lyže. Není bez zajímavosti, že pod současným trenérským triumvirátem (Stanner, Maier, Třasák) jede mladoboleslavské mužstvo na horské soustředění poprvé za svého působení v Gambrinus lize. V předchozích zimách trenéři kondiční soustředění naplánovali většinou do Nymburku (Uhrin, Ščasný) a naposledy do Břeclavi (Hapal).

Fanshop banner