Chramosta začal pálit ostrými
Klub

Chramosta začal pálit ostrými

Redakce

První trénink v novém roce měl jednoduchý program. Vytrvalostní běhání a hra na dvě branky byly hlavními aktivitami v pondělním dopoledni 4. ledna na úvod zimní přípravy pod vedením hlavního trenéra Karla Stannera a jeho asistentů Ladislava Maiera a Martina Třasáka.

Hrstka přihlížejících novinářů a příznivců pozorně sledovala především hru na dvě branky. Na zasněžené umělé trávě v areálu Městského stadionu se hrál opatrný fotbal. Většina herních nepřesností vyplynula z kluzkého terénu. Gólů padlo pět a všechny po povedených kombinačních akcích.

Staronovými tvářemi byli navrátilci z hostování Dittrich, Mach a Hrdlička, úplným novicem Tafat z pražské Slavie. K osvědčeným mladíkům Fabiánovi a Chramostovi přibyli talentovaní dorostenci Bořil a Zahustel, z juniorky se do áčka posunuli také Sedláček, uzdravený Nečas a brankář Michňa. Trenéři hráče rozdělili do dvou družstev přibližně podle věku, čili proti sobě hráli staří a mladí, jak bývá na startu přípravy zvykem.
Mladí vyhráli 3:2. Dvakrát se za ně trefil Chramosta, jednou Nečas. Za tým zkušenějších skórovali Sylvestre a Dittrich, jenž na brankové čáře doklepl Kuličovu hlavičku.

První tréninkový týden budou boleslavští fotbalisté běhat v areálu městského stadionu a v sobotu sehrají první přátelák s druholigovou rezervou pražské Sparty. Ve dnech 10.-15. ledna absolvují kondiční soustředění v Harrachově. Poprvé za mladoboleslavského působení v Gambrinus lize jedou fotbalisté do hor. „Po kondičních soustředěních v rovinatých terénech, ať v Nymburku či Břeclavi, jsme záměrně udělali změnu a jedeme do horských podmínek," naznačil trenér Karel Stanner, že letošní zimní nabírání kondice bude o poznání drsnější, než v předchozích letech.

Herní kemp v Turecku s třemi zápasy proti zahraničním soupeřům čeká boleslavské fotbalisty v druhém únorovém týdnu, přesněji 7.-14. února.
Původní porci sedmi domluvených utkání s druholigovými soupeři v domácích podmínkách Stanner zredukoval na pět. Generálkou na Gambrinus ligu zůstává střetnutí proti Slovanu Liberec, který je sice prvoligovým rivalem, ale na jaře s ním Boleslavští o body hrát nebudou. Prvním jarním střetnutím Gambrinus ligy bude v neděli 28.února FK Mladá Boleslav - SK Kladno.

Plán přátelských utkání FK Mladá Boleslav na domácím hřišti:

Sobota 9. ledna od 11,00 hodin FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha"B"

Sobota 16. ledna od 11,00 hodin FK Mladá Boleslav - Baník Most

Středa 20. ledna od 14,00 hodin FK Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov

Sobota 23. ledna od 11,00 hodin FK Mladá Boleslav - Dukla Praha

Sobota 6. února od 14,00 hodin FK Mladá Boleslav - Graffin Vlašim

Neděle 21. února od 15,00 hodin FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec

Fanshop banner