Trenér Stanner: Chceme se posunout na pohárové příčky
Klub

Trenér Stanner: Chceme se posunout na pohárové příčky

Redakce

Karel Stanner se v pozici hlavního trenéra prvoligového týmu ocitl podruhé po necelých dvou letech. Poprvé se tak stalo na jaře 2008, podruhé od počátku roku 2010. Prezident klubu Josef Dufek jej označil za trenéra s předpoklady pro dlouhodobější a koncepčnější práci s prvoligovým týmem.

„Po odchodu Uhrina to byl jediný kandidát na post trenéra prvoligového mužstva. Ve svém krátkém prvním působení po odstoupení Ščasného svoji roli a naše očekávání splnil. Druhý důvod je, že zná klubové prostředí a naše talentované hráče. Po Chramostovi s Fabiánem by měli více příležitostí dostávat například Bořil, Zahustel, Sedláček i další," prohlásil fotbalový prezident Josef Dufek.

„Mám v boleslavském klubu smlouvu už jedenáct let na dobu neurčitou a na ní se nic nemění," reagoval Karel Stanner na dotaz, na jak dlouho má kontrakt u mužstva. K němu byl přeřazen z dosavadní pozice šéftrenéra mládežnického úseku FK Mladá Boleslav potom, kdy se vedení klubu dohodlo s předchozím trenérem Dušanem Uhrinem na předčasném ukončení spolupráce.

„Nad nabídkou jsem neváhal," řekl Karel Stanner. „Chtěl bych, podobně jako se snaží Jirka Plíšek v Teplicích, skloubit všechna družstva v klubu do jednoho systému." Zdůraznil, že v Mladé Boleslavi je dostatek mladých talentovaných hráčů. Svědčí o tom fakt, že dorostenecká i žákovská družstva hrají nejvyšší možné ligové soutěže svých věkových kategorií.

Přestože Stanner o trochu více pootevře vrátka boleslavským odchovancům do Gambrinus ligy, neznamená to ústup z výkonnostních cílů klubu. „Realita je taková, že máme náskok čtrnáct bodů na předposlední ligový tým, a ztrátu sedm bodů na první příčku, možná i deset v případě, že Teplice vyhrají odložené utkání s Plzní. Budeme dělat maximum, aby se mužstvo posunulo na pohárové příčky. Nejsme horší ani mimořádně lepší, než Teplice či Jablonec. Takže máme oprávněně stejné ambice," řekl Karel Stanner.

Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek prozradil, že nemá dobrý pocit z častých výměn trenérů v posledních letech. „Nejraději bych v Boleslavi měl trenéra na několik let, ale fotbalový život přináší změny. Karel Stanner má předpoklady pracovat s prvoligovým mužstvem dlouhodobě."

Když se prezidenta novináři ptali, zda ke změně trenéra a zdůrazňování práce s odchovanci nedochází pod ekonomickým tlakem, odpověděl: „Dlouhodobě máme klub zajištěný a ekonomicky stabilizovaný. Je pravda, že dnes se všude šetří, což platí i o fotbalových klubech v Gambrinus lize, ale šetření peněz není rozhodující prvek současných změn ve vedení prvoligového mužstva FK Mladá Boleslav."

Fanshop banner