Mladou Boleslav povede Karel Stanner
Klub

Mladou Boleslav povede Karel Stanner

Redakce

Novým trenérem fotbalistů FK Mladá Boleslav se stal Karel Stanner. Vedení klubu se dohodlo k 31.12.2009 na předčasném ukončení smlouvy s Dušanem Uhrinem mladším a na post hlavního trenéra jmenovalo Karla Stannera, který v Mladé Boleslavi působí jako šéftrenér mládeže.

Od týmu odchází i Uhrinův asistent Petr Čuhel a trenér brankářů Stanislav Vahala. Nový realizační tým bude působit ve složení - kondiční trenér Martin Třasák, asistent a trenér brankářů Ladislav Maier.

Karel Stanner jako aktivní hráč působil především v Turnově, a to i v době své nejslavnější druholigové éry. V trenérské kariéře pracoval jako asistent trenéra Škorpila v prvoligovém Hradci Králové (1992-94), jako hlavní trenér působil v druholigovém Turnově i Chrudimi a na přelomu století vytáhl mladoboleslavský tým z divize přes ČFL do II. ligy (1996-2001). Aktuálně je šéfem centra mládeže FK Mladá Boleslav. Je nositelem profesionální trenérské licence UEFA. Volba na Stannera padla především pro jeho znalost mladoboleslavského prostředí a očekávané zapracování talentovaných mladíků z boleslavské líhně do profesionálního fotbalu. U prvního týmu Mladé Boleslavi působil Karel Stanner jako hlavní trenér již na jaře 2008, když u mužstva skončil Zdeněk Ščasný. V devíti jarních ligových mistrácích pod Stannerovým vedením mužstvo pětkrát vyhrálo, jednou remizovalo a třikrát prohrálo. V následujícím ročníku, kdy Mladou Boleslav vedl Pavel Hapal, pracoval Stanner v pozici jeho asistenta až do 31. května 2009.

Fanshop banner