Za boleslavské fotbalisty se modlí farář Veith
Klub

Za boleslavské fotbalisty se modlí farář Veith

Redakce

Dvaapadesátiletý katolický kněz Jiří Veith působící na bakovské farnosti je známý hudebními aktivitami, organizováním charitativních koncertů a přízní k mladoboleslavským fotbalistům.

Na většině domácích utkání FK Mladá Boleslav je osobně přítomen a netají se tím, že na fotbalisty myslí při svých modlitbách. Potvrdil to i v rozsáhlém rozhovoru, který otiskl týdeník Sedmička v předvánočním čísle. Redaktorka Hana Hejduková se jej v závěru interwiev přímo zeptala, zda je pravda, že se modlí za fotbalisty?

„Samozřejmě. Modlím se za všechny kluky, kteří jdou na boleslavský trávník. Aby se nepokopali, aby vydržely menisky a achilovky, aby na sebe nemluvili sprostě a brali vše gentlemansky," odpověděl Jiří Veith a potvrdil, jak zapáleným fanouškem mladoboleslavských fotbalistů je.

Jeho přičiněním se mladoboleslavský fotbalový klub organizačně i ekonomicky podílel již na dvou charitativních koncertech v adventních časech. Pod shodným titulem Člověk vidí správně jen srdcem se konal v roce 2008 v kosmonoském kostele Povýšení svatého kříže ve prospěch hendikepovaného třináctiletého Patrika Hoška z Liberce a v roce 2009 v bakovském kostele svatého Bartoloměje k pomoci šestnáctiletého invalidního Zdeňka Flanderky z Bakova nad Jizerou.

Fanshop banner