FK Mladá Boleslav vs Arsenal Benešov 4:8
Klub

FK Mladá Boleslav vs Arsenal Benešov 4:8

Redakce

Hop z hrušky dolů aneb žádný strom neroste do nebe. Tak by se dalo charakterizovat ukončení osmi zápasové série bez porážky mladoboleslavského týmu a nutno jen dodat, že porážka byla především za druhý nepovedený poločas zasloužená. Souhra okolností již předem nahrávala tomu, že to pro domácí celek nebude vůbec snadná záležitost především proto, že kádr týmu opustila jedna z velikých opor Matěj Kracman, který v deseti utkáních nastřílel 13 branek a 5 krát u ní asistoval. Ale vzhledem k tomu, že jeho mateřské Slavii Praha teče notně do bot v nejvyšší soutěži a potýká se i s nedostatkem hráčů, byl jeho odchod obětí z řádu krvavých. Navíc těžké utkání s Andy ve středu a další absence druhého kanonýra Sopka pro 4. ŽK s obnovením zranění lýtka rozhodně domácím vítr do plachet nepřidalo.

Přesto začátek utkání i průběh 1. poločasu až do osudných závěrečných dvou minut nenaznačoval, že by FKMB měl bodově vyjít i tentokráte naprázdno. Soupeř z Benešova sice přijel tradičně v zimní přestávce fotbalu se zkušeným týmem a vyrukoval na domácí s pro ně dosti nezvyklou taktikou celoplošného napadání, ale po počátečních nepřesnostech v rozehrávce, ve kterých hráli prim především Poláček a nezvykle i Brychta, se začali rodit šance na změnu skóre ve prospěch domácích. Ve 3. min. sice Kilián po úniku z úhlu prověřil Ehrenbergera, ale na tvrdou střelu mu už nezbyla síla, ale poté přišly chvíle Jurčovského, který si nejprve narazil s Kvapilem, ovšem jeho střele chyběly centimetry, aby vzápětí jeho průnik zlikvidoval Kondrát včasným vyběhnutím. Nejpilnější střelec hostí Kilián v 6. min. opět pálil tentokrát silněji do rukavic brankáře domácích, aby vzápětí již mířil přesněji, ale byl z toho opět pouze roh. Po jalové pětiminutovce zahrozil nejprve tvrdou střelou Brychta a poté z rohu Jílek natáhl levačkou brankáře hostí. Tlak domácích sílil a nejprve spálil velkou šanci Jílek, který vystihl rozehrávku hostí a řítil se sám na gólmana. Jenže místo přehození či spíše přihrávky na volného Kvapila zkusil svůj blafák, ale Kondrát ho vychytal. Potom již málem udeřilo, když dlouhý míč Ehrenbergera z jedné předložil Kvapil Jurčovskému, ale jeho volej se mezi tyče nevešel. Vzápětí v 15. min. unikl Kraus, ale jeho střelu bodlem po zemi Kondrát opět vystihl, stejně jako sólo Remence, jemuž cestu vydláždila chybná rozehrávka hostí. Gól přišel z následného rohu, když Brychta našel přesně Remence a ten střelou do víka nedal Benešovu šanci - 1:0. Jenže pak přišel absolutní výpadek druhé čtyřky v 19. min., ve které se na vyztužení poprvé objevil Blažek, jenž však na obdržených brankách podíl neměl. Ta během závěrečných 2 minut inkasovala 2 góly a zdevalvovala tak svůj solidní výkon. Nejprve z trestného kopu za netaktický faul Jílka vyrovnal Brunclík střelou po zemi mezi rozestoupivší se zdí - 1:1, aby prakticky z rozehrávky FKMB vstřelil vedoucí gól Burián, jemuž předložil patičkou vybojovaný míč opět Brunclík - 1:2. Na hřiště se vrátili zkušení, ale při přihrávce hlavou Poláčka na Remence zůstala píšťalka při ruce Pavlíka v šestce němá. Remenec mohl ještě skórovat v posledních vteřinách, ale z bezprostřední blízkosti neprostřelil Kondráta. Kuriozitou bylo, že se Benešov dopustil svého prvního faulu až 30 vteřin před koncem půlky....

Druhá půle nezačala pro Boleslav vůbec dobře, i když Remenec nejprve nedosáhl na zadní na krásný Brychtův míč, a poté jeho střela z rohu jen těsně minula šibenici branky. Nádherné vysunutí Poláčka Brychtou totiž hasil Kondrát ve 22. min. skluzem v brankovišti, při kterém sice zasáhl míč, ale také Poláčka, jenž se pak těžce sbíral z palubovky. Klíčový moment utkání, při kterém zůstala píšťalka zřejmě v trenkách. Místo penalty rychlý brejk s přečíslením, kde chyběl faulovaný hráč, a na zadní sice Šimáček nejprve trefil tyč prázdné branky, aby to napravil se štěstím Šindelář - 1:3. Studená sprcha zanechala stopy v dalším průběhu poločasu. Ve 24. min. sice ještě Ehrenberger napravil chybu Jílka, ale za chvilku po neskutečném závaru a neschopnosti uklidit míč do bezpečí, trestá volejem Kilián - 1:4. Zoufalá snaha domácích přináší jen spoustu nepřesností a hosté trestají každou chybičku. Velkou šanci neproměnil ještě Šimáček, ale ve 28. min. Kilián nadvakrát přeloboval po úniku brankáře domácích - 1:5. V průběhu následného time -outu si nejprve vykoledoval nesmyslně 4. ŽK Pára a poté již Boleslav hrála power - play, nejprve s Brychtou vzadu. Při ní si však před domácí brankou neporozuměl s Poláčkem a po vzájemném dávání přednosti přiběhl Kilián a ve 30. min. dovršil svůj hattrick - 1:6. Ve 32. min. unikl po křídle Burián a Šindelář pohodlně k tyči - 1:7. Benešov hraje v pohodě, Kilián si dovolí i drzý lob, ale Remenec si ho přilepí na prsa, Boleslav začne vzadu s Ehrenbergerem a ten také snižuje ve 34. min. parádní ranou - 2:7. Jenže vzápětí ve 35. min. rychlý protiútok zakončuje Šimáček a je to 2:8. Ještě v téže minutě koriguje Poláček na zadní po přihrávce Brychty - 3:8. V 39. min. neudrží nervy na uzdě střídající Doležal a za urážku rozhodčího putuje do kabin. Přesilovku Arsenal nevyužije, když rozhodčí přehlédnou i dvojí hraní domácích, nedají desítku Brunclíkem a Pavlíka dvakrát vychytá Ehrenberger, a naopak inkasuje ve 40. min. od Remence po přihrávce Jílka - 4:8, který tím stanoví konečné hrozivé skóre pro domácí.


Trenér Jiří Baborák: „Prostě to hrát jenom ve čtyřech zkušených lidech nejde. Dokud jsme měli síly, tak jsme o fous byli lepší, i když Arsenal hrál hodně zkušeně a dost nás trápil svojí vysunutou obranou. Ale my jsme z těch 5 šancí v 1. půli měli dát alespoň 2 góly, pak by to bylo mělo asi jiný vývoj. Jenže jsme Benešov posadili na koně pokaženým střídáním naší „juniorské" čtyřky a ten se již nepustil. Navíc jsme byli hodně rozzlobeni na „mezinárodního" rozhodčího při situaci, která předcházela bezprostředně před třetím gólem v naší síti. Jeho výklad ohrožení hráče skluzem je opravdu kuriozitou - „brankář je v šestce chráněn, to znamená, že při jeho skluzu do míče neohrožuje hráče, i když ho zasáhne." Takže Poláčka neohrozil, když ho nabral jako na vidle a málem mu zlomil nohu a s míčem vyjel až z brankoviště. Pak už to byla klasika - bezzubý tlak a křeč, snaha, ale na co sáhnete je špatně, power-play, góly skoro do prázdné, nervozita, kritika rozhodčích při každém sporném zákroku atd.....Prostě jsme zápas s tím, co jsme měli k dispozici, nezvládli a tak, jako jsme vyučili Andy u nich doma my, tak nás prakticky stejně přejel ve 2. půli Arsenal. Nezbývá než soupeři pogratulovat."

Sestava: Ehrenberger - Pára, Jurčovský, Jílek, Kvapil (18. Blažek, 21. Doležal) - Brychta, Poláček, Remenec, Kraus. Branky: Remenec 2, Ehrenberger, Poláček - Kilián 3, Šindelář 2, Šimáček, Brunclík, Burian . Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 100

Fanshop banner