Andy Liberec vs FK Mladá Boleslav 3:7
Klub

Andy Liberec vs FK Mladá Boleslav 3:7

Redakce

Do Jablonce nad Nisou jsme po výhře nad Kladnem odjížděli s velkým sebevědomím, protože sestava si již pomalu sedá a příchodem Jirky Brychty získaly zadní řady nebývalou sebejistotu a kvalitní rozehrávku. Přesto jsme cítili veliký respekt především z veliké útočné síly Andy, která však utrpěla odchodem kanonýrka Krále do Bohemky a zraněním dalšího gólového hráče Zemana. Utkání jsme však po sportovní stránce zvládli na jedničku, a i když jsme v něm neproměnili dalších minimálně 10 vyložených gólových šancí především svojí zbrklostí a neefektivním řešením, soupeři zaslouženě nasázeli dalších 7 fláků.

Velice důležité byly oba vstupy do jednotlivých poločasů, které nám vyšly znamenitě. Hned ve 3. min. jsme po signálu z trestného kopu měli po stažení Remence příležitost pokutového kopu, který Kracman nekompromisně proměňuje - 0:1. Domácí nemohou strávit takový začátek a inkasují od rozhodčího Krupy hned 3 žluté karty. Vzápětí si vytváříme dvě vyložené příležitosti, ale v 7. minutě je již srovnáno na 1:1, když nepovedenou střelu Němce uklízí na zadní z jedné zkušeně „čertík" Makula, který byl asi nejlepším hráčem domácího celku. Boleslav však šlape dál a výsledkem jsou opět 3 neproměněné tutovky, o něž se podělili hráči obou čtyřek. Udeřilo až ve 13. min., kdy Kracman po chvilce váhání obstřelil z kroku bránícího hráče a Zíka neměl na umístěné bodlo šanci - 1:2. Jenže chvilková ztráta koncentrace po ztrátě míče a pomalý návrat do postavení nás stálo zasloužené vedení již v 15. min., kdy opět Makula, tentokráte u druhé tyče, opět z jedné zužitkoval rychlý brejk domácích - 2:2. Poločas po jedné příležitosti na každé straně končí nerozhodně.

Rozhodující momenty přišli hned v prvním střídání druhé půle. Nejprve totiž Kracman ve 22. min. završil svůj hattrick po krásně sehraném rohu a voleji, kterým nedal Zíkovi šanci - 2:3. Poté ve 23. min. opět Kracman zpracuje dlouhý míč od Ehrenbergera a předkládá takřka do prázdné Remencovi - 2:4. Dokonalé K.O. dokonává ve 26. min. Jílek, který po samostatném úniku drze udělá Zíkovi blafák a bývalý brankář reprezentace U-21 je opět bez šance - 2:5. Jenže nebyli by to mladí kluci, kdyby neudělali nějaký kiks, a tak ve 28. min. euforický Kracman předloží míč do úniku Němcovi, který dělovkou z křídla do víka branky snižuje na 3:5. Domácí začínají více tlačit na pilu a s přibývajícími fauly na obou stranách rostě i nervozita na domácí lavičce. Ve 33. Min. se stane nepochopitelná věc, když domácí funkcionář po jednom trochu sporném momentu vylítne v přerušené hře z lavičky a přes celé hřiště běží „vysvětlit" rozhodčímu, že takhle pískat nesmí. Výsledkem je cloumání s rozhodčím a následná mela, při které hrají hlavní prim hlavní pořadatel, tento funkcionář a hráč a prezident týmu Mrija. Po částečném uklidnění přistupují domácí k power-play s Janáčkem na postu rozhrávajícího, ale kromě 2 závarů před Ehrenbergerem se ke gólové situaci nedostávají. Naopak brankář hostí zvyšuje ve 36. min. přes celé hřiště na 3:6 a konečný výsledek pečetí ve 38. min. Pára, který po sólu levačkou míč uklízí do Zíkovy svatyně - 3:7.

Trenér Jiří Baborák: „Co na to říci, výsledek a 3 body super, hra nadprůměrná, neproměňování gólovek klasické, chování vedení Andy tragické. Ještě dokážu pochopit, že vzplanou emoce při zápase, i když výstřelek tohoto funkcionáře je neomluvitelný a měl by být tvrdě ze strany DK potrestán, ale inzultovat našeho kapitána, když jde podepsat zápis k rozhodčím, když už by emoce měly vychladnout, to už je i na mě silný kafe. To, že nás domácí vedení napadalo slovně, že podplácíme rozhodčí, tomu se můžu jen smát, protože za celý svůj futsalový život mám svědomí čisté, ale omlouvat hlavičku a ránu do břicha tím, že nemáme důkazy, to je už zbabělost stejně jako toho, kdo to udělal. Vůbec by mě nenapadlo, že bychom měli Jardu Poláčka doprovázet k rozhodčímu, aby nebyl napaden a inzultován. Pro domácí utkání budeme muset udělat přísná bezpečnostní opatření, aby se tato nechutná záležitost nemohla opakovat."

Sestava: Ehrenberger - Pára, Jurčovský, Jílek, Kraus, (Kvapil) - Brychta, Kracman, Remenec, Poláček, (Sopko). Branky: Kracman 3, Remenec, Jílek, Ehrenberger, Pára - Makula 2, Němec. Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 50

Fanshop banner