Dufek v Argentině: I poloviční biftek byl moc velký
Klub

Dufek v Argentině: I poloviční biftek byl moc velký

Redakce

Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek pobývá v těchto dnech v Argentině, kde se seznamuje s prostředím a zákulisím tamního fotbalu a zároveň obhlíží talenty, zda by se některý neuplatnil i v české Gambrinus lize. Samozřejmě v modrobílém boleslavském dresu shodou okolností podobném dresu argentinské reprezentace. Tady je druhá porce jeho zážitků.

„Ubytovaný jsem v centru Buenos Aires. Společně s přilehlými čtvrtěmi a slumy je domovem pro více lidí, než kolik jich žije v celé České republice.
Příjemně mě překvapila čistota ve všech částech města, které jsem navštívil a viděl. Ale zároveň nelze přehlédnout obrovské ekonomické rozdíly ve vybavenosti domů i oblečení lidí z Buenos Aires a okrajových chudinských čtvrtí.
Automobilový provoz je všude neuvěřitelně hustý. Jízda po středočeských silnicích i pražských ulicích je proti tomu selanka.

Pochutnal jsem si na výtečném bílém víně z argentinských vinic. Při objednávání pověstných bifteků z argentinského hovězího jsem sice žádal poloviční porci, ale i tak jsem dostal takovou dávku masa, že jsem ji sotva snědl. Budu si muset asi dát jeden den půst, abych se ten následující mohl pustit do běžné porce, jež je rozměrná téměř jak tenisová raketa.

A musím připomenout, že mám štěstí na počasí. Celý týden před mým příletem tady prý pršelo, ale já si užívám každý den příjemných třicet Celsiových stupňů nad nulou.

Ve středu jsem viděl tři fotbaly. Nejprve ráno souboj juniorských rezerv San Lorenzo - Velez Sansfield 0:0.
Potom odpoledne utkání sedmého San Lorenza s desátým Lanusem v údajně nejdivočejší části Buenos Aires. Trenérem mužstva San Lorenza byl nedávný argentinský reprezentant Simeone. Jeho svěřenci prohráli 0:1 neuvěřitelně smolným gólem inkasovaným deset minut před koncem. Celkově to však byl zápas průměrné úrovně a sledovalo ho asi devět tisíc diváků.
Večerní zápas Banfield - Tigre 1:0 byl střetnutím prvního s posledním v mistrovské tabulce a do ochozů přišlo devětadvacet tisíc lidí. Pro mě bylo zajímavé i tím, že za Tigre hrál do 71. minuty Lazzaro Liuni, kterého si jistě stejně jako já pamatuje většina českých fandů z působení v Liberci a ve Spartě. Gól nedal, protože ten jediný rozhodující padl v době, kdy už nebyl na hřišti.
Zbývalo pět minut do konce utkání a šťastný střelec hlavičkoval z jasného ofsajdu. Zkrátka a dobře, rozhodčí chybují všude. Naštěstí ti argentinští nikoliv v neprospěch Boleslavi a tak mě neregulérní gól ani trochu nerozčílil..."

Z Buenos Aires zdraví Josef Dufek

Fanshop banner