Dufek mluvil s Menottim
Klub

Dufek mluvil s Menottim

Redakce

Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek pobývá v těchto prosincových dnech v jihoamerické Argentině. Hned první den pobytu viděl dvě fotbalová utkání a setkal se s bývalým trenérem argentické reprezentace Menottim.

"Na rozdíl od středních Čech v Argentině právě začíná léto, ale první den propršel. Musím zdůraznit, že jsem dlouho váhal, zda na akci určenou pro evropské fotbalové manažery, trenéry a činovníky mám vůbec cestovat. O tom, že jsem přeci jenom letěl, rozhodla vidina mimořádné příležitost prohlédnout si fotbal v jeho jihoamerické podobě.
Hned první den pobytu, to znamená v úterý, jsem viděl dvě fotbalová utkání. Při duelu Independiente Buenos Aires - Argentinos Juniors 1:1 oba góly padly v závěrečné desetiminutovce, když hosté vyrovnávali v poslední minutě. V hledišti bylo čtyřicet tisíc diváků, kteří fandili a zpívali po celé utkání. Navíc předvedli fantastickou choreografii. Její součástí byla obrovská vlajka o rozměrech sto krát padesát metrů s vyobrazením plánovaného nového stadionu a podobiznou Sergia Agüerra, jehož prodej budování nové fotbalové arény umožňuje. Na hřiště napochodovalo sto muzikantů s dechovými nástroji a s nimi přibližně pět set fanoušků. Načež se hlavní kotel příznivců rozestoupil a přijal je do svého středu. Něco tak emotivně úžasného jsem na fotbale ještě nezažil, až mně z toho běhal mráz po zádech. Před tímto zápasem jsme sledovali střetnutí rezervních týmů obou klubů. Skončilo bezgólovou remízou.
Osobně jsem se setkal a dokonce i mluvil s někdejším reprezentačním trenérem Argentiny a dnes sportovním manažerem Independiente Césarem Luisem Menottim, což byl vskutku jedinečný zážitek. Mimojiné potvrdil, že klub staví zcela nový a moderní stadion za peníze získané prodejem Sergia Agüerra, který z Independiente přestoupil před třemi lety do španělského Atletika Madrid a nyní o něho usiluje londýnská Chelsea.
Celý stadion Independiente byl v době fotbalových utkání provoněný vuřty, klobásami a dalšími pochoutkami z masa všeho druhu. Zaujalo mě, že je připravují na podobných grilech, z jakých jsem si vždycky s chutí dopřával klobásu na fotbale v Xaverově. Lidi, se kterými jsem se v Buenos Aires střetl, jsou velmi příjemní a fotbal si náramně užívají. Všichni fandí, zpívají a tancují po celých devadesát minut."

Z Buenos Aires zdraví Josef Dufek.

Fanshop banner