Vánoční volno, zimní dřina a jarní liga
Klub

Vánoční volno, zimní dřina a jarní liga

Redakce

Pětadvacet dnů volna dopřeje trenér Uhrin boleslavským fotbalistům, než je začne zase prohánět. Vánoční pauza jim začne čtvrtkem 10. prosince 2009 a skončí nedělí 3.ledna 2010. Gambrinus ligu startují v neděli 28. února 2010.

Poslední společný trénink absolvují členové prvoligového kádru ve středu 9. prosince a od následujícího dne mají oficiální vánoční volno s individuálními tréninkovými programy. Lenivě ležet na kanapi si nedovolí nikdo. Až se v pondělním dopoledni 4. ledna 2010 sejdou na zahájení zimní přípravy, musí být připraveni na náročné tréninkové dávky. Druhý lednový týden absolvují kondiční soustředění. Poslední lednový a první únorový týden je čeká soustředění s herním zaměřením. A o ligové body začnou hrát v posledním únorovém víkendu.

Jarních odvety v Gambrinus lize budou pro mladoboleslavské mužstvo náročné ze tří důvodů. Zhuštěným programem, startovací šestou příčkou s bodovým propadem a absencí potrestaných hráčů v úvodních zápasech.

Program čtrnácti mistrovských utkání Gambrinus ligy na jaře 2010 je napěchovaný do necelých tří kalendářních měsíců od posledního únorového víkendu do poloviny května. Dvě kola (21. a 28.) budou předehrávaná ve středečních termínech (24.března a 5.května).

Po nepovedeném podzimu nebude snadné ze šesté příčky dobýt Evropu. Kandidátů je hodně a mají náskok sedmi (Teplice, Sparta) nebo šesti (Ostrava, Jablonec) bodů. Ve hře jsou i Plzeň s minimálním náskokem jednoho bodu, případně Slavia s minimální jednobodovou ztrátou.

Boleslavskému mužstvu budou chybět hráči potrestaní za verdikty sudího Adámka z posledního podzimního utkání v Liberci. Adrian Rolko viděl čtvrtou žlutou kartu a také červenou, takže dostal od disciplinární komise ČMFS stop na dva jarní zápasy, konkrétně nemůže hrát doma proti Kladnu a následně ani venku v Příbrami. Za čtvrté napomínání si zákaz startu v jednom utkání si odpykají proti Kladnu Jan Rajnoch a Alex Mendy.

Rámcový program Gambrinus ligy na jaře 2010. Dny i hodiny konání utkání se budou měnit podle požadavků na přímé přenosy České televize (v sobotu na ČT4 a v pondělí na ČT2).

17.kolo - neděle 27.února Mladá Boleslav - Kladno

18.kolo - sobota 6.března Příbram - Mladá Boleslav

19.kolo - neděle 14.března Mladá Boleslav - Sparta Praha

20.kolo - neděle 21.března Bohemians 1905 - Mladá Boleslav

21.kolo - středa 24.března Sigma Olomouc - Mladá Boleslav

22.kolo - neděle 28.března Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň

23.kolo - sobota 3.dubna Brno - Mladá Boleslav

24.kolo - neděle11.dubna Mladá Boleslav - Baumit Jablonec

25.kolo - neděle 18.dubna Bohemians Střížkov - Mladá Boleslav

26.kolo - neděle 25.dubna Mladá Boleslav - Teplice

27.kolo - sobota 1.května Slovácko - Mladá Boleslav

28.kolo - středa 5.května Mladá Boleslav - České Budějovice

29.kolo - sobota 8.května Baník Ostrava - Mladá Boleslav

30.kolo - sobota 15.května Mladá Boleslav - Slavia Praha

Fanshop banner