FK Mladá Boleslav – SK Kladno 5:2
Klub

FK Mladá Boleslav – SK Kladno 5:2

Redakce

V utkání šlo domácím futsalistům o hodně, neboť na hosty, kteří v tabulce okupovali 2. příčku, ztráceli plných 7 bodů a výhra se tak stala přímo nutností. Navíc utkání s Kladnem jsou vždy dramatická, a pokud se soupeř přes zimu posílí o zkušené futsalisty, brázdící vyšší fotbalové soutěže, je vždy o kvalitní duel postaráno. I tuto sezónu nenechali hosté nic náhodě a ke své osvědčené sestavě přivezli i matadory Veselého a Holuba, který obléká celkem pravidelně prvoligový fotbalový dres. Naopak Veselý si však s impulsivním trenérem Hlaváčem nepadl v první půli moc do oka a druhé dějství sledoval již spíše z lavičky a více prostoru pak dostali i mladí hráči, kteří jsou buď odchovanci s letitými futsalovými zkušenostmi, nebo přišli sbírat ostruhy z pražské Slavie.

Boleslav se pokusila jako v předchozích domácích zápasech zaskočit hosty aktivní nátlakovou hrou, ale Kladno se s přehledem tlaku ubránilo a ještě mělo šanci Fujdiarem, kterou reflexivně vyrazil výborný Ehrenberger na roh. A tak se domácí futsalisté více zatáhli a čekali na chyby soupeře. A ty na sebe nenechaly dlouho čekat, po brejku Jílka ze špatně realizovaného rohového kopu v 9. min. a jeho zpětné přihrávce byl poslední u míče Jurčovský, který v pádu otevírá skóre utkání - 1:0. Poté dal šanci hostům Blažek, ale nepřímý kop z hranice šestky za dvojí hraní brankářem kladenští nevyužili. Když brankář domácích vyřešil další dvě ošemetné situace před svojí svatyní, udeřilo opět na druhé straně. Brychta našel ve 14. min. na brankové čáře všudybyla Remence, který perfektně zpracoval míč a v otočce píchnul míč kolem bezmocného Čížka - 2:0. Hosté sice zvýšili obrátky a měli i optickou převahu, ale vyloženější šanci si do půlky nevypracovali.

I do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a ihned ve 22. min. se hodně musel natahovat Ehrenberger při blafáku Čurdy, ale konečky prstů poslal míč do bezpečí. Už o minutu později však hosté snížili, když špatnou rozehrávku Jílka vystihl Fujdiar, lehce obešel Blažka a po zemi nedal brankáři domácích šanci - 2:1. Domácí futsalisté ještě chvíli hráli hodně zataženou obranu, ale při množících se zakončení Kladna museli začít hrát aktivněji. Proto trenéři naordinovali vytaženou aktivní obranu a pomalu se karta začala obracet opět ve prospěch Boleslavi. Únik Krause vychytal Čížek a vyražené zakončení nedokázal ze 2 metrů dopravit do sítě Jurčovský. Poté se však začaly dít nepochopitelné věci. Nejprve zůstalo nepotrestáno sražení Remence při blokování trestného kopu hostujícím hráčem a Čurda nad ležícím hráčem určitě neříkal hezká slova, vzápětí byl opět Remenec ve vyložené šanci držen za dres bez odezvy. Nepochopitelný moment nastal ve 30. min., kdy musel do šaten nejprve domácí trenér Baborák, ač v té chvíli zrovna uklidňoval tým, a vzápětí i hostující Kroh, který si vyšlápl opět na Remence a po 2. ŽK musel do sprch. V přesilovce nejprve spálil dorážku Poláček, který hrál jeden ze svých nejlepších zápasů v bleděmodrém dresu, aby poté vše napravil za něj Brychta. Jako poslední hráč napálil míč z kroku tak razantně a přesně, že se za ním Čížek jen podíval - 3:1. Ve 33. min. srazil při svém průniku Holub Kracmana, ale píšťalka zůstala němá a Ehrenberger musel opět likvidovat nepříjemnou střelu. Vzápětí už bylo na hřišti velice dusno, a když ve 34. min. si Vincenc narazil s Holubem a střelou pod víko mu nedal šanci, bylo ještě hůř. Otočený roh, ruka při zpracování, jež by byla 6. faulem a další řada nepotrestaných zákroků na obou stranách byly výčtem chyb, které mohly hrubě ovlivnit výsledek zápasu. Rozuzlení však přišlo v závěrečných dvou a půl minutách, kdy se hosté odhodlali k power-play s Vincencem na postu rozehrávajícího. Nejprve ve 39. min. potrestal ztrátu míče do prázdné Poláček 4:2 - a v poslední minutě to samé zopakoval Kracman - 5:2. Hosté pak již nevyužili jen trestný kop Vincencem a dorážku Čurdy a důležité body tak zůstaly doma.

Trenér Jiří Baborák: „Připadal jsem si, jako bych komunikoval s Marťanem. Tak totiž moje manželka nazvala rozhodčího, co mě poslal do kabiny. Ač jsem nevěděl, o co se jedná, nic jsem se od něj nedozvěděl, komunikoval se mnou přes Poláčka, ale víc než že mám jít na tribunu a později, když ho na to upozornil hlavní rozhodčí, tak do šaten. Vím jen, že emoce byly na běžné úrovni a zrovna jsem uklidňoval hráče na lavičce, když to přišlo. Sudí jsem viděl poprvé v životě a možná se ho dotklo moje komentování zvláštního způsobu řízení utkání. Prostě záhada. Jinak jsem byl ze hry Kladna trochu zklamán, myslel jsem, že toho předvedou v Boleslavi více. Ale možná, že tím snižuji famózní výkon Ehrenbergera, který jejich střelce někdy přiváděl k šílenství. My jsme také neukázali vše, co mají kluci natrénováno, ale těžší zápasy teprve přijdou. Ve středu jedeme do Jablonce na Andy, a když je už teď načala Alfa, tak proč to nezkusit, dokud jsou ze sedla, znovu. V pátek nás čeká nevyzpytatelný Benešov a příští týden třídenní soustředění v naší milované Rokytnici nad Jizerou, kterým zakončíme letošní, doufám že futsalově úspěšný, rok."

Sestava: Ehrenberger - Blažek, Jurčovský, Jílek, Kraus (Kvapil) - Brychta, Kracman, Poláček, Remenec (Doležal). Branky: Jurčovský, Remenec, Brychta, Poláček, Kracman - Fujdiar, Vincenc. Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 200

Fanshop banner