Talentovaní dorostenci budou hrát za dospělé
Klub

Talentovaní dorostenci budou hrát za dospělé

Redakce

Šéftrenér mládeže FK Mladá Boleslav Karel Stanner odhalil připravovanou strategii v práci s talentovanými fotbalisty dorosteneckého věku pro nejbližší jarní sezónu.

Velmi příjemným překvapením bylo podzimní účinkování boleslavských mladíků v nejvyšší tuzemské lize dorostenecké kategorie. „V úvodu letní přípravy se zdálo, že budou mít v extralize problémy, ale podzimní sezónu zvládli nad očekávání dobře," prohlásil Karel Stanner.

Starší dorostenci se totiž v podzimní tabulce probili mezi tři nejlepší týmy. Budou se na jaře prát s pražskou Spartou a Olomoucí o mistrovský titul?
„V zájmu klubu je, aby hráči, kteří k tomu mají předpoklady, se posunuli do dospělého fotbalu. Tím, že dorostenecké áčko nahrálo poměrně hodně bodů v první polovině dorostenecké extraligy, máme možnost o půl roku dříve posunout některé do B mužstva dospělých, případně zařadit do přípravy s dospělým áčkem a na jejich místa do A dorostu nasadit hráče dvaadevadesátého ročníku a sestavit tak družstvo pro příští soutěžní ročník dorostenecké extraligy," řekl mládežnický šéftrenér Karel Stanner.

Prioritním zájmem je pracovat s hráči mládežnických družstev tak, aby FK Mladá Boleslav působil v dorostenecké extralize stabilně a nikoliv se střídavými sestupy a návraty, jako tomu bylo v předchozích letech.

„Zároveň nejtalentovanější hráče z mladšího dorostu přesuneme do staršího dorostu. Myslíme si, že fotbalově na to mají. Někteří o půl roku a někteří dokonce i o rok dříve skočí do starší věkové kategorie, což prospěje jim i boleslavskému fotbalu," dodal Karel Stanner. Čímž dorosteneckému A družstvu nic nebrání bojovat o mistrovský titul. Když v omlazeném složení bude prohánět sparťanské a olomoucké soupeře v boji o první místo, bude to jenom dobře.

Fandové boleslavského fotbalu na podzim zaregistrovali, že v dospělém mužstvu pro Gambrinus ligu se úspěšně o místo na slunci rvou mladíci Chramosta a Fabián. Debut na prvoligovém trávníku si odbyl i dorostenec Bořil.
„V dnešní době by nám mohl kdejaký klub závidět. Podobnou kvalitu jako Bořil má z dorostenců i Zahustel a někteří další hráči, které zatím nechci jmenovat, protože na sobě musí ještě hodně pracovat, aby se prodrali třeba až do kádru pro Gambrinus ligu," řekl Karel Stanner. Potvrdil, že v zimní přípravě budou s prvoligovým kádrem trénovat Chramosta, Fabián, Bořil i Zahustel.

O poznání méně spokojnosti bylo v FK Mladá Boleslav s podzimními výsledky žáků. Především starší žáci budou mít horkou jarní sezónu. Na A družstvu záleží, aby boleslavští žáci zůstali v lize, na B družstvu zase udržení v divizi. Mladší C a D družstva se pohybují ve středu svých tabulek a podle Karla Stannera s těmito ročníky nebudou aktuálně a snad ani výhledově problémy.

Názory šéftrenéra mládeže FK Mladá Boleslav Karla Stannera si poslechněte v rozhovoru na TV Bolka.

Fanshop banner