Litoměřice - FK Mladá Boleslav 3:3
Klub

Litoměřice - FK Mladá Boleslav 3:3

Redakce

Na sever Čech cestovali mladoboleslavští futsalisté s velikým očekáváním, když chtěli především porovnat styly a výkonnost celku, jenž dlouhá léta strávil v konkurenčním sálovém fotbalu. Radobýl Litoměřice byl pro ně pak překvapivě zdatným soupeřem, který bojoval neúprosně po celých 40 minut hry a zvláště v první půli hrozil nebezpečnými kontry a nabíháním zadních hráčů do přečíslení. Jako nebe a noc pak působily oba poločasy, samozřejmě ne výsledkově, ale průběhem a úrovní obou dějství. Nakonec v dramatické koncovce posledních vteřin zápasu panovala na palubovce nejdříve euforie domácích, kterou vystřídala neskonalá radost a úleva hostí, kteří vyrovnali 2 vteřiny před koncem.

První půle se nesla ve znamení otevřeného a rychlého futsalu, kdy si sice více vyložených příležitostí asi vypracovala Boleslav, ale koncovka na její straně opět vázla. Litoměřice hrály zdravě od podlahy, při sebemenší ztrátě míče hosty podnikaly nebezpečné brejky s přečíslením a jeden takový již v 7. min. využil po přihrávce domácího robustního kanonýra Šimáčka, jehož však taktickou hrou hosté v zápase eliminovali, přízemní střelou Rapavý - 1:0. Několik dalších tvrdých střel domácích šlo buď vysoko mimo branku, nebo je zlikvidoval spolehlivý Ehrenberger. Hosté se konečně dočkali až v 17. minutě, kdy se pěkně uvolnil v šestce soupeře Poláček a ranou nedal Kurkovi v brance domácích sebemenší šanci - 1:1. Poté ještě zvonilo břevno domácí branky a naopak brankář hostí zlikvidoval závar před svou svatyní, a tak se po zásluze šlo do kabin za nerozhodného stavu.

To druhý poločas bylo úplně jiné kafe, hosté změnili taktiku a stáhli po chvilce hry i sestavu na 6, později 5 hráčů. Zatáhli svou obranu na svou půli a domácí celek byl najednou bezzubý, kazil základní přihrávky a ztrácel míče. Prostě hra do plných jim vůbec nevoněla. A tak se nebylo co divit, že hosté šli do vedení, i když brejkové situace se jim nevedly a několikrát zhatila dobrou příležitost ukvapenost či nepřesnost ve finální přihrávce. Gól padl ve 27. min. po dobře sehrané kombinaci z rohového prostoru a dorážce Remence na brankové čáře - 1:2. Domácí přidali na obrátkách a do útoku je hnali i trochu divocí diváci, jejichž výroky a skandování byly někdy až za hranicí tolerance. Tlak Radobýlu přinesl ale také šance FKMB, když především samostatné nájezdy na Kurka v podání Krause a Remence byly z kategorie vyložených šancí a měly se proměnit. A tak vyrovnání přišlo zákonitě ve 34. min., kdy po závaru v šestce Kracman, jenž hrál jinak dobrý zápas, nešťastně trefil při odkopu Knapíka, od něhož se míč odrazil za záda Ehrenbergera - 2:2. Když už zápas spěl k remíze, která by spíše mrzela hostující celek, přišel od domácí klece zoufalý dlouhý míč přes celé hřiště, který obránci podcenili, a následného zmatku využil 52 vteřiny před koncem gólovou trefou Novotný - 3:2. I když to hosty naprosto uzemnilo, přesto to nevzdali a bojovali s vysunutým brankářem až do konce, což se jim vyplatilo 2 sekundy před závěrečným klaksonem - rozběhnutý brankář Ehrenberger odclonil obránce a Kraus v pádu prostřelil ze tří metrů jinak výtečného Kurka - 3:3. Radost domácích tak vystřídal výbuch nadšení na mladoboleslavské lavičce.

Trenér Jiří Baborák: „Třetí remíza venku a potřetí jsme opět vedli a mohli soupeře dorazit vyloženými tutovkami a opět jsme inkasovali v kritické desetiminutovce. Zkusili jsme již vše možné, nyní jsme tam točili to nejlepší, co máme, a stejně vyrobíme fatální chyby, které nás mohly stát i ten 1 bod. Soupeř byl velmi dobrý do doby, než jsme zahustili naši půlku a doráželi je jen na 15 metrech. Potom nevěděli co hrát, byli nervózní a hodně kazili, což jsme ale důsledně nepotrestali. A tak nakonec můžeme být rádi i za ten jeden bod, i když jsme chtěli všechny. Myslím ale, že odsud se moc bodů vozit nebude, pakliže hostující celky přistoupí na nekompromisní boj s domácími hráči. V závěru se při zranění Sopka opět ukázalo, že zkušených kvalitních hráčů mámo opravdu poskrovnu a budeme se muset ještě po nějakém ostříleném borci, který má ambice bojovat o postup, porozhlédnout."

Sestava: Ehrenberger (Císař) - Pára, Jurčovský, Remenec, Kraus - Kracman, Brychta, Poláček, Koběrský (Kvapil). Branky: Poláček, Remenec, Kraus - Rapavý, Knapík, Novotný. Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 100.

Fanshop banner