Nepovedené finále sezóny
Klub

Nepovedené finále sezóny

Redakce

Na rozporuplný letošní podzim se podařilo fotbalistům skoro zapomenout šňůrou pěti utkání bez prohry, aby ve finále všechno pokazili nevýrazným výkonem a vysokou prohrou v Liberci.

Oba týmy měly problémy se sestavou. Liberec větší, neboť postrádal stopera Keliče disciplinárně potrestaného po vyloučení v předchozím kole, záložníky Dočkala a Lišku, v trestu za čtyři napomenutí, brankáře Hauzra, defenzivní štít Gecova a útočníka Blažka ze zdravotních důvodů. Boleslavi chyběl jen chřipkou skolený Fabián.

Původně první kolo jarních odvet se podobně jako v předchozích letech předehrávalo na konci podzimního programu starého roku. Boleslavští tentokrát cestovali do Liberce, který před dvěma týdny vyhodil zkušeného trenéra Škorpila a trápil se ve spodní polovině ligové tabulky. A s vědomím statistického faktu, že Boleslavští na hřišti U Nisy v minulosti ani jednou neprohráli, byli Uhrinovi svěřenci papírovými favority.

Projevilo se to jen tím, že se hrálo častěji na liberecké polovině hřiště. Bohužel bez efektu vstřelených gólů, které inkasoval jen boleslavský Miller.
Ve 22. minutě série nedůsledností na levé straně boleslavské defenzívy vyvrcholila přízemním centrem před Millerovu branku, kde Kerič přetlačil Procházku a pro zkušeného Nezmara už bylo snadnou prací ze tří metrů rozvlnit síť u pravé tyče - 1:0.

Za bezgólového skóre měl největší boleslavskou příležitost Poláček ve 14. minutě, ale minul pravý horní růžek liberecké branky.
Ještě před přestávkou mohli Liberečtí zvýšit vedení. Ve 31. minutě Papouškův roh brankář Miller vyboxoval. Následoval další Papouškův centr, jenž propadl u vzdálenější tyče k nekrytému a nepřipravenému Vulinovi. Jeho nevýraznou dorážku boleslavský brankář na lajně v poslední chvíli přikryl a zabránil tak jistému gólu.

Boleslavští i ve druhém poločasu měli častěji míč pod kontrolou, ale zdlouhavými kombinacemi do šířky se nedostávali do střeleckých pozic. Navíc Liberečtí se nerozpakovali jejich hru narušovat důrazem přecházejícím v časté fauly.

V 65. minutě Nezmar na hranici boleslavské šestnáctky vybojoval míč pro Keriče, ten si krátkou kličkou připravil střelbu a po zemi se trefil podle pravé Millerovy ruky - 2:0. Bohužel to ještě nebylo vše. V 72. minutě se Kerič probil za obrannou linii a téměř od koncové lajny přihrál do malého vápna, kde Bosančič snadno do prázdné branky skóroval - 3:0. A tím Boleslav dorazil.

Další góly nepadly. Už se jenom vylučovalo. V 73. minutě byl podruhé v utkání napomínán liberecký Vácha a byl tudíž vykázán předčasně ze hry. Liberecké oslabení Boleslav nevyužila. V předposlední minutě předčasně odešel ze hřiště také Rolko. Jeho vyloučení však bylo přinejmenším zvláštní. Po jeho srážce s Puričem hlavní sudí naznačil, aby fotbalisté pokračovali ve hře, ale po chvíli na hysterický pokyn asistenta Vysloužila dění přerušil a nařídil trestný kop. Než k němu došlo, tak po delším přemítání vyrazil za boleslavským stoperem a ukázal mu kartu, která pro něho byla druhá v utkání.
A tak obě mužstva dohrávala v deseti lidech. Méně to vadilo Liberci, který se radoval z povedené odvety za srpnovou prohru v Boleslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Procházka, Kúdela (42. Djalovič, 62. Opiela) - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček - Kulič, Táborský (46. Chramosta). Připraveni ještě byli Janíček, Pecka, Nečas a Šeda.

Sestava FC Slovan Liberec: Zich - Gebreselassie, Dejmek, Polák, Janů (46. Bosančič)- Frejlach (61.Purič), Papoušek, Vácha, Vulin - Kerič (86. Holeňák), Nezmar. Připraveni ještě byli Diviš, Čorič, Krbeček a Uvarenko.

Góly: 22. Nezmar, 64. Kerič, 71. Bosančič

ŽK: Vácha, Holeňák - Rajnoch, Mendy, Rolko

ČK: Vácha - Rolko

Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Vysloužil

Diváků: 3920

Fanshop banner