Nezkazte závěr sezóny, vzkazují hráčům fandové
Klub

Nezkazte závěr sezóny, vzkazují hráčům fandové

Redakce

Po osmi týdnech čekání na výhru, v černém období od konce srpna do poloviny října, si boleslavští fotbalisté i jejich příznivci užívají sérii pěti ligových mistráků bez prohry. A protáhnout o další utkání ji můžou v poslední listopadové sobotě v Liberci.

Pokud by se to Boleslavským podařilo, nebylo by to až tak mimořádné překvapení. Bitvu o ligové body totiž v Liberci ještě neprohráli. Na stadionu U Nisy hráli od jara 2005 do podzimu 2008 pět ligových mistráků a v nich třikrát vyhráli a dvakrát remizovali.
Navíc Boleslavští v uplynulých pěti ligových zápasech aktuální podzimní sezóny nastříleli patnáct gólů, což je výtečný třígólový průměr na utkání. V jedenáctém kole 18. října porazili střížkovské Bohemians 4:2, potom remizovali v Teplicích 2:2 a následně vyhráli nad Slováckem 3:2, v Českých Budějovicích 3:1 a nad Baníkem Ostrava 3:1.

Boleslavský kapitán Marek Kulič v posledních třech mistrácích dal čtyři góly a je nejlepším střelcem Gambrinus ligy po patnácti kolech. Nejpilnější liberecký kanonýr Jan Blažek se trefil čtyřikrát:

9 - Marek Kulič (Mladá Boleslav),

8 - Michal Ordoš (Olomouc),

6 - Mario Lička (Ostrava),

5 - Petr Švancara (Slovácko), Tomáš Došek (Brno), Pavel Šultes (Olomouc), Ajdin Mahmutovič (Teplice),

4 - Ludovic Sylvestre (Mladá Boleslav), Jan Blažek (Liberec), Jakub Mareš (Teplice), Zdeněk Šenkeřík (Slavia Praha), Bony Wilfried (Sparta Praha), Jiří Jeslínek (Střížkov).

Mezi jednadvaceti hráči, kteří dali tři ligové góly, je Rajnoch, a mezi těmi, kteří se trefili dvakrát, jsou boleslavští Pecka, Chramosta, Táborský, Mendy a liberečtí Nezmar, Gerbreselassie a Čorič.

Fanshop banner