FK Mladá Boleslav vs FC Dalmach Turnov 4:3
Klub

FK Mladá Boleslav vs FC Dalmach Turnov 4:3

Redakce

Pojizerské derby nabídl páteční večer mladoboleslavským divákům, a kdo si našel cestu do hlediště, určitě nelitoval. Zápas nabídl nejen dramatičnost a bojovný náboj, ale také neobyčejnou houževnatost turnovských hostí, jejichž postavení na chvostu druholigové tabulky určitě neodpovídá jejich výkonnosti a futsalovému umu. Nakonec se však radovali domácí futsalisté, kteří si v úvodu utkání vypracovali nakonec dostatečný náskok, který pak v dramatické koncovce o fous uhájili.

Zápas začal téměř pro domácí celek čítankově a po dvou přesných kombinacích, na jejichž konci stál vždy probouzející se kanonýr Sopko, vedl již ve 3. minutě 2:0. Nutno dodat, že na obou brankách měla lví podíl i skvělá rozehrávka nové akvizice z pražské Slavie Jiřího Brychty, který ihned zaujmul svým přehledem a rozdělováním míčů spoluhráčům. Domácí pokračovali v nátlakové hře a rodily se další příležitosti, ale třetí gól ne a ne padnout. Z nevinné akce v polovině 1. půle náhle udeřilo i na druhé straně a na Hurtovu jedovatou střelu ze střední vzdálenosti Ehrenberger nedosáhl - 2:1. V 15. minutě už ale domácí vedli opět o 2 branky, když na odražený míč naběhl Pára, jeho ránu přitlumil za překonaným brankářem Koubusem jeden z obránců přímo před Jílka, pro něhož nebyl problém dát do prázdné - 3:1. V závěru poločasu hosté po dobrých kombinacích několikrát zavařili boleslavské obraně, ale na výsledku se již nic nezměnilo.

Domácí vstoupili aktivně i do druhé půlky utkání, ale s ubývajícími silami neměli klid v koncovce , a tak promrhali několik dobrých příležitostí rozhodnout zápas. Za střeleckou nemohoucnost je potrestal Vítek, který ve 27. min. snížil na 3:2. A jak je již prakticky zvykem poslední desetiminutovka byla opět z kategorie hororu. Nejprve se zranil Sopko a se zraněným lýtkem již do zápasu nezasáhl. Místo něj přišel Koběrský a ihned orazítkoval hlavou břevno turnovské branky. Když své šance nedali ani Jílek a Kraus, začalo být horko i u domácí branky. Jenže Dalmach při své agresívní hře zapomněl na akumulované fauly, a ty se mu staly osudnými. Ve 34. min. faulovali hosté již pošesté a Kracman s pomocí tyče zvyšuje dělovkou na 4:2. Odpovědí Turnova byla power-play nejdříve s Koubusem, poté po peripetiích s dresem i s hráčem z pole. Drama se vystupňovalo, když Kulhánek ve 37. min. snižuje na 4:3 a domácí odmítají další 10 metrový kop, který Brychtovi Koubus vytlačuje na tyč! Závěr zápasu byl pak infarktový, několikrát zasáhl s jistotou Ehrenberger a hosté se i několikráte střelou do branky nevešli. Poslední vteřiny pak takticky domácí hráči dohráli na soupeřově polovině a mohli se radovat z povinných domácích tří bodů.

Trenér Jiří Baborák: „Začátek jsme měli raketový, vlétli jsme na Dalmach a mohli ho i dorazit, ale opět jsme ho nechali nadechnout a udělali ze zápasu drama. Tentokrát nám citelně chyběl vyloučený Remenec, který by hru usměrnil a rozklepané mladíky uklidnil. Zápas jsme opět tlačili do vysokého tempa, kterému jsme pak málem sami podlehli, protože hráčů, kteří jsou schopni dohrávat dramatické koncovky, moc nemáme. Vše se začalo pomalu hroutit po zranění Sopka, který se již pomalu rozehrává ke kvalitním výkonům a je trvalou hrozbou soupeřových obran. Po jeho odchodu jsme nebyli schopni udržet míč u soupeřovy branky a ponechali mu prostor pro jeho kombinační hru. Nakonec jsme to však takticky zvládli a už se těšíme na konfrontaci s bývalými „sálovkáři" z Litoměřic. Uspějeme-li, máme šanci opět poskočit výš. "

Sestava: Ehrenberger (Císař) - Pára, Jurčovský (21. Kvapil), Jílek, Kraus - Brychta, Kracman, Poláček, Sopko (30. Koběrský). Branky: Sopko 2, Jílek, Kracman - Hurt, Vítek, Kulhánek. Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 150

Fanshop banner