TU Liberec vs FK Mladá Boleslav 2:11
Klub

TU Liberec vs FK Mladá Boleslav 2:11

Redakce

Boleslavští futsalisté odjížděli na palubovku libereckých vysokoškoláků s rozporuplnými pocity. Domácí totiž s jedním jediným bodem stále čekali na první výhru, ale bod získali právě doma se silnou Alfou Liberec, když v průběhu utkání již vedli dokonce 5:2. Proto se dalo čekat velké drama a také enormní nasazení libereckého týmu. Naproti tomu hosté chtěli konečně v pátém utkání na hřišti soupeře urvat všechny 3 body, aby do závěrečných 4 podzimních utkání, z nichž 3 odehrají před domácím publikem, mohli jít s klidem a zaútočit na vrchní příčky tabulky.

Průběh prvního poločasu až do cca 15 minuty nenasvědčoval pozdějšímu debaklu Slavie. Hra byla rozháraná, hráče obou mužstev neposlouchal míč a sporadické pokusy pochytali spolehliví brankáři. Boleslav se však přeci jen zdála sehranější a dojem kazily jen špatné míče zezadu a přílišná okénka za vysunutou obranou. Ty však s jistotou hasila nová akvizice v brance Ehrenberger, který mužstvo posílil na poslední chvíli, což bylo dobré i proto, že zkušený Císař těsně před zápasem onemocněl vysokými teplotami. Hře pomohlo i dvojí střídaní, kdy se na hřišti objevili pravidelně Pára s Kvapilem a teplo lavičky okusili Koběrský s Kohnhäuserem. Skóre otevřel v 15. min. Jurčovský, jehož dělovku od postranní čáry přes zakrytý výhled viděl brankář až v síti - 0:1. Poté ještě neuspěl Remenec, kterého zezadu srazil domácí hráč ve vyložené šanci a za protesty si vykoledoval žlutou kartu. Ale vzápětí si to v 18. min. vynahradil, když po hezké kombinaci takřka do prázdné dává na 0:2. Zápas se zlomil na konci první a začátku druhé půle, když nejprve na 0:3 zvyšoval po brejku Sopko v poslední vteřině, aby pak Kracman v 7. vteřině 2. půle vstřelil důležitý gól na 0:4 po krásné kombinaci celé čtyřky. A pak se již spustila lavina gólů do domácí sítě, zvláště když ti vystřídali gólmana a hráli s ním v poli. Hosté postupně navyšovali až na 0:8 a teprve pak se podařilo zkušenému Doleželovi dopravit napotřetí z bezprostřední blízkosti míč do sítě - 1:8. Jenže rozjeté FKMB nepřipustilo žádné drama a postupně zvyšovalo skóre až na konečných 2:11, když se ještě stačil za domácí trefit Husák a za hosty dovršit hattricky Pára a Kracman. Stínem druhé půle byla snad jen tvrdší hra domácích, kteří nevydýchali potupnou prohru a odnesl to „mstitel" Kříž červenou kartou, a také vyloučení boleslavského Remence, který po ŽK z prvního poločasu fauloval na půlce pronikajícího hráče a také se musel jít červenat.

Trenér Jiří Baborák: „S body i konečným skórem jsem spokojen, se hrou již méně. Především úvod zápasu byl mizerný a já být divák, tak jsem po deseti minutách odešel radši na pivo. Hra byla nepřesná, hráče míč fackoval a utíkal jim do autů, nezavírali jsme prostory a nechali domácí několikrát ukázat Ehrenbergera svoje nesporné kvality. První gól jako by nás polil živou vodou a po poločasovém skóre jsem už byl v klidu stejně jako hráči, kteří konečně začali hrát, na co mají. Musel jsem někdy i v duchu zatleskat, s jakou precizností rozebírali domácí obranu a hlavně se střelecky nemýlili. Pomohlo i přehození obou hroťáků, kdy Sopko ožil a vstřelil 2 góly a brzké zařazení Páry s Kvapilem, kteří rozhýbali těžkopádnou hru 2. čtyřky. Teď se těším už na derby s Turnovem a věřím, že si diváci v pátek konečně najdou cestu do haly v hojnějším počtu."

Sestava: Ehrenberger (Tichý) - Kohnhäuser (11. Pára), Jurčovský, Koběrský (11. Kvapil), Kraus - Kracman, Remenec, Poláček, Sopko. Branky: Doležel, Husák - Kracman 3, Pára 3, Remenec 2, Sopko 2, Jurčovský. Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 50

Fanshop banner