Ze hřiště nováčka vezou jenom bod
Klub

Ze hřiště nováčka vezou jenom bod

Redakce

Před utkáním soupeře dělilo pět bodů a pět příček v pořadí ČFL. Touha po klidnějším přezimování, než na třetím místě od konce tabulky, Boleslavským velela bodovat na hřišti letošního nováčka. Získali však jenom jeden bod a na nelichotivém místě v ČFL zůstali.

Už ve 2. minutě měla českolipská obrana plno práce se zastavením Sedláčkova průniku. Na druhé straně o tři minuty později Runtův trestňák doklepával Šafář, ale brankář Šeda byl na místě. V 8. minutě kopal Runt roh a po jeho rozehrání střela Řeháka neprošla přes bránící těla k brance.

Po desetiminutovém vzájemném oťukávání udeřili Českolipští. Nejprve ve 12. minutě Finklárovu bombu Šeda vyrazil a za dvě minuty nepřesnou boleslavskou rozehrávku Věchet naštěstí nepotrestal.

V 15. minutě uchránil českolipskou branku Meier před dotírajícím Smetanou. Ve 22. minutě hlavička Holečka minula Šedovu branku. Ve 24. minutě Kysela přehrál Šafáře a přes Sedláčka se míč dostal k Smetanovi, který se však v koncovce neprosadil. Za druhou čtvrthodinku utkání kopali Českolipští tři rohy a Boleslavští jenom jeden. Obě strany bez efektu.

Gólu viděli diváci až ve 33. minutě, a to v boleslavské síti. Finklárova střela se od tyče odrazila za Šedova záda - 1:0.

Ve 35. minutě gólman Meier zlikvidoval rohový kop Sedláčka a o tři minuty později po Kyselově přihrávce z dobré pozice přestřelil Volf českolipskou branku. Ve 40. minutě se boleslavští natlačili do soupeřovy šestnáctky, ale Borovička i Sedláček se marně snažili dostat do střeleckých příležitostí.
Těsně před pauzou českolipský Meier zvládl roh Kysely a boleslavský Šeda si poradil s trestňákem Runta. Sudí poločas odpískal za nejtěsnějšího vedení České Lípy.

První ranou druhého poločasu byla pumelice Sedláčka, který však minul cíl. Na druhé straně českolipského Věcheta v jasné šanci vychytal Šeda.

V 54. minutě se českolipští obránci snažili boleslavský útok lapit do ofsajdové pasti. Zahustel z ní však utekl a vyrovnal - 1:1.

Boleslavští viditelně ožili. Unikajícího Tögla v poslední chvíli zastavil Novotný. V 62. minutě boleslavská obrana nepokryla Věcheta, jenž se zjevil sám před Šedou, ale branku netrefil.

V 70. minutě českolipskou branku překopl Volf, o chvíli později se Meier pořádně zapotil při Sedláčkově ostré střelbě. V 75. minutě rozhodčí Černý neuznal Mladé Boleslavi gól kvůli ofsajdu, který sice jeho asistent mával, nejspíše však nebyl. Následovaly další boleslavské šance. Po spolupráci Kysely s Hadziresičem neprostřelil hradbu bránících těl Sedláček. V 81. minutě Volf z deseti metrů neprostřelil brankáře Meiera.
V závěrečných minutách včetně tří nastavených si Šeda poradil s Novotného střelou z úhlu i s tečovaným trestňákem Runta. Na českolipského brankáře zkoušel vystřelit Hadziresič, ale neprostřelil obránce, v poslední šanci utkání se z bezprostřední blízkosti neprosadil Volf.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šeda - Svoboda, Borovička, Charuza (73. Ščuk), Murárik - Zahustel, Smetana (84. Dolinajec), Sedláček, Tögel (78. Hadziresič) - Kysela, Volf.

Sestava Arsenal Česká Lípa: Meier - Vrabec, Novotný, Silný, Šafář - Řehák, Runt, Podolský, Finklár - Holeček (66. Kaňkovský), Věchet.

Góly: 33. Finklár - 54. Zahustel

ŽK: Runt, Finklár, Holeček, Šafář - Tögel, Svoboda, Sedláček, Smetana

Rozhodčí: Černý - Tereba, Lerch

Diváků: 450

Fanshop banner