V neděli proti Baníku Ostrava
Klub

V neděli proti Baníku Ostrava

Redakce

V utkání 15. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava se v neděli 22. listopadu od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu střetnou týmy z popředí tabulky. Boleslav je šestá a Ostrava třetí, protože má o šest bodů více.

Ovšem v historické bilanci je na tom Mladá Boleslav o maličko lépe. V deseti vzájemných střetech o ligové body vyhrála pětkrát, prohrála třikrát a jen dvakrát se hrálo nerozhodně. A to vše při gólovém poměru 16:13 pro Boleslav.

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi s Baníkem Ostrava:

Podzim 2004 MB - Ostrava 1:1 (Sedláček - Žůrek)
Jaro 2005 Ostrava - MB 2:0 (Magera, Tomašák)
Podzim 2005 Ostrava - MB 1:3 (Magera - Čáp, Matějovský, Kulič)
Jaro 2006 MB - Ostrava 2:1 (Matějovský, Vaculík - Magera)
Podzim 2006 Ostrava - MB 2:0 (Mičola, Střihavka)
Jaro 2007 MB - Ostrava 2:0 (Poláček, Kysela)
Podzim 2007 Ostrava - MB 3:3 (Mičola 2, Svěrkoš - Matějovský, Kysela, Vaněček)
Jaro 2008 MB - Ostrava 3:1 (Rajnoch 2, Rolko - Svěrkoš)
Podzim 2008 MB - Ostrava 0:2 (Mičola, Otepka)
Jaro 2009 Ostrava - MB 0:2 (Chramosta 2)

V posledním vzájemném utkání FC Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 0:2, které se hrálo v pondělí 11. května 2009 před televizními kamerami, byl hvězdou Jan Chramosta. Dal oba góly a navíc trefil jednou tyč.

Utkání se konalo za nečekaně nepříznivých klimatických podmínek. Výkop zdržely přívaly vody doprovázené hromy a blesky. Proto se hrálo na značně promáčeném terénu. Lehkonohý Chramosta si v 7. minutě po přihrávce Papadopulose obhodil ostravského stopera Neuwirtha a z hranice šestnáctky pravačkou obstřelil brankáře Bučka. Druhý gól nejmladší a nejlehčí fotbalista na place dal krátce po změně stran. Ve 47. minutě jej Sylvestre poslal parádní kolmicí do brejku a po tvrdém běžeckém souboji s Neuwirthem přehodil vybíhajícího brankáře Bučka. Tři minuty před koncem utekl Chramosta soupeřově obraně a podle vybíhajícího brankáře z úhlu nastřelil vzdálenější tyč ostravské branky.
Ostravští dohrávali skoro celý druhý poločas oslabení o vyloučeného Pavlíka, jenž pět minut po přestávce viděl druhou žlutou kartu.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Procházka, Kalina - Kysela, Hrdlička, Sylvestre (68. Opiela), Poláček - Papadopulos (35. Pecka), Chramosta. Připraveni ještě byli Mach, Mendy, Řezníček, Táborský a Šeda.

Jarní sestava FC Baník Ostrava: Buček - Vácha, Pavlík, Neuwirth, Tomašák - Rajtoral (54. Otepka), Marek, Lička, Mičola (54. Metelka) - Zeher (75. Kraut), Lukeš. Připraveni ještě byli Ricka, Hable, Wojnar a Vašek.

Fanshop banner