Nejlepší ligoví střelci proti sobě
Klub

Nejlepší ligoví střelci proti sobě

Redakce

V nedělním podvečeru 22. listopadu od 17 hodin při utkání 15. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava proti sobě nastoupí momentální lídři kanonýrského pořadí Marek Kulič a Mario Lička.

Boleslavský kapitán Marek Kulič si dvěma góly do branky Českých Budějovic upevnil postavení na čele nejlepších střelců Gambrinus ligy.

Pořadí ligových střelců po čtrnácti kolech: 8 - Marek Kulič (Mladá Boleslav), 6 - Mario Lička (Ostrava), Michal Ordoš (Olomouc), 5 - Petr Švancara (Slovácko), Tomáš Došek (Brno), 4 - Jakub Mareš (Teplice), Zdeněk Šenkeřík (Slavia Praha), Ajdin Mahmutovič (Teplice), Bony Wilfried (Sparta Praha).

Mezi čtrnácti hráči, kteří dali tři ligové góly, je Sylvestre z Boleslavi i Strnad a Lukeš z Ostravy. Mezi těmi, kteří se trefili dvakrát, jsou Pecka, Chramosta, Rajnoch, Táborský, Mendy z Boleslavi a Zeher a Mičola z Ostravy.

Ofenzivní fotbal a chuť po gólech charakterizují hru obou soupeřů. Boleslavští se v posledních čtyřech zápasech trefili dvanáctkrát, což je výtečný třígólový průměr na zápas. Ostravští v uplynulých třech mistrácích skórovali šestkrát a to je také dobrý průměr dva góly na zápas. A tak v posledním ligovém fotbale na boleslavském trávníku mohou diváci očekávat atraktivní hru a bohatou přestřelku.

Trenér FK Mladá Boleslav Dušan Uhrin mladší věří, že když jeho svěřenci udrží třígólovou normu, všechny body zůstanou v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner