Boleslav s Budějovicemi pět let neprohrála
Klub

Boleslav s Budějovicemi pět let neprohrála

Redakce

Mladá Boleslav s Českými Budějovicemi prohrála jenom jednou, a to v prvním vzájemném duelu na podzim 2004. Od té doby s Jihočechy, kteří mezi tím sestoupili do druhé ligy a opět se do první vrátili, neprohrála.

Tehdejší prohra na českobudějovickém Střeleckém ostrově 0:3 patří k nejvýraznějším boleslavským porážkám v Gambrinus lize. Jeden ze tří gólů do boleslavské sítě dával Marek Kulič, dnes kapitán mladoboleslavského týmu.

V posledních třech zápasech aktuální podzimní sezóny nastříleli Boleslavští devět gólů, což je výtečný třígólový průměr na utkání. Boleslavský kapitán Marek Kulič se gólem do sítě Slovácka dotáhl na ostravského Maria Ličku a spolu vedou pořadí nejlepších střelců Gambrinus ligy.

Čelo pořadí ligových střelců po třinácti kolech: 6 - Marek Kulič (Mladá Boleslav), Mario Lička (Ostrava), 5 - Petr Švancara (Slovácko), Tomáš Došek (Brno), Michal Ordoš (Olomouc), 4 - Jakub Mareš (Teplice), Zdeněk Šenkeřík (Slavia Praha), Ajdin Mahmutovič (Teplice), Bony Wilfried (Sparta Praha). Mezi dvanácti hráči, kteří dali tři ligové góly, je Sylvestre a mezi těmi, kteří se trefili dvakrát, jsou Pecka, Chramosta, Rajnoch, Táborský, Mendy z Boleslavi a dva nejlepší střelci Českých Budějovic Lubomír Meszároš a Zdeněk Ondrášek.

Z posledních čtyř vzájemných utkání tři skončila remízou. O body se boleslavští s budějovickými fotbalisty dělili v posledních dvou zápasech na českobudějovickém Střeleckém ostrově - na podzim 2007 při výsledku 2:2 a na podzim 2008 při výsledku 1:1.

Brankáře Miroslava Millera v předchozím ročníku 2008/09 budějovičtí střelci ani jednou nepřekonali. Na podzim 2008 nerozhodný výsledek 1:1 zařizovali boleslavští hráči, když Mendy se trefil do soupeřovy a Kalina do vlastní branky, a na jaře 2009 se hrálo bez gólů 0:0.

Fanshop banner