Pohár začneme na hřišti Sokola Živanice
Klub

Pohár začneme na hřišti Sokola Živanice

Redakce

Prvoligové klubu do tuzemského poháru vstupují až od druhého kola. Utkání 2. kola Ondrášovka cupu Sokol Živanice - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 2.září od 17 hodin na hřišti ve východočeské Živanici.

Kdo má zájem na pohárové utkání mladoboleslavských fotbalistů cestovat, musí počítat s více jak hodinovou jízdou osobním autem. Obec Živanice je nedaleko Pardubic mezi fotbalově známějšími městy Lázně Bohdaneč a Přelouč.

Východočeský klub Sokol Živanice hraje divizní skupinu C, kam postoupil v roce 2008 a v uplynulé mistrovské sezóně 2008/09 se jako nováček zachránil na deváté příčce s dvanácti výhrami a sedmi remízami při aktivním skóre 38:34 z třiceti mistráků.

V letošních mistrovských utkáních se mu zatím daří, neboť třikrát vyhrál a jen jednou prohrál. Na úvod ročníku 2009/10 vyhrál v Ústí nad Orlicí 1:0, potom doma remizoval s rezervou FC Hradec Králové 1:1 a následně prohrál na hřišti FK Pardubice 0:1. Na svém hřišti vyhrál nad Náchodem, který letos sestoupil z ČFL, 2:0.

V tuzemském poháru ČMFS přejmenovaném na Ondrášovka cup v předkole vyřadil tým krajského přeboru FK AS Pardubice jasně 4:0. V prvním pohárovém kole narazil na divizního rivala FK OEZ Letohrad, přes který po bezgólové remíze a penaltovém rozstřelu 7:6 postoupil do druhého kola proti FK Mladá Boleslav.

V duelu Sokol Živanice - FK Mladá Boleslav za řízení rozhodčího ligového sudího Jecha jsou pochopitelně Boleslavští favority v konfrontaci s divizním soupeřem. Pokud tuto roli zvládnou, čekají je ve třetím kole 23. září druholigové Vítkovice.

Z dvaatřiceti duelů druhého kola Ondrášovka cupu byly již předehrány Valašské Meziříčí - Vítkovice 0:2, Brumov - Třinec 0:5, Řevnice - Písek 0:0 (penalty 2:4), Protivanov - Uničov 1:1 (penalty 6:5).

V úterý 1. září se hraje Židenice - Břeclav a Rousínov - Zlín.

Ve středu 2. září jsou na programu Tachov - Karlovy Vary, Znojmo - Vysočina Jihlava, Hlavice - Baumit Jablonec, Sezimovo Ústí - Dynamo České Budějovice, Viktoria Žižkov - Baník Sokolov, Meteor VIII - 1.FK Příbram, Pěnčín Turnov - Varnsdorf, Graffin Vlašim - Viktoria Plzeň, Králův Dvůr - Dukla Praha, Čelákovice - Bohemians Střížkov, Admira - Hradec Králové, Dvůr Králové - Slovan Liberec, Baník Most - SK Kladno, Zábřeh - Hlučín, Kroměříž - Baník Ostrava, Mutěnice - Opava, Živanice - Mladá Boleslav, HFK Olomouc - Karviná, Ovčáry - Bohemians 1905, Kunice - Náchod Deštné.

Ve čtvrtek 3. září se dohrává Česká Lípa - Slavia Praha, Ústí nad Labem - Teplice, Frýdek Místek - Brno, Líšeň - Sigma Olomouc, Ústí nad Orlicí - Sparta Praha.

V úterý 8. září druhé kolo uzavře Třebíč - FC Slovácko.

Fanshop banner