Neuvěřitelná prohra v nastaveném čase
Klub

Neuvěřitelná prohra v nastaveném čase

Redakce

Ačkoliv měli Boleslavští po většinu utkání výraznou herní převahu, nedali gól ani z těch nejvyloženějších šancí, při kterých pražský brankář Sňozík doslova čaroval. Jediný gól utkání dal v nastaveném čase Štohanzl, když z velké dálky překopl brankáře Vorla. "Něco takového ve své kariéře nepamtuji," povzdechl si boleslavský kouč Dušan Uhrin.

Po celý první poločas mělo utkání svižné tempo. Útoky se střídaly z jedné strany na druhou. První nebezpečně vyhlížející akci realizovali Bohemians. Jankův centr před Vorlovou brankou Ibragimov nezpracoval a Boleslav se ubránila. Ve 14. minutě se Ibragimov zbavil zasekávačkou Procházky a tvrdě vypálil z dobrých dvaceti metrů. Míč ve vzduchu nevyzpytatelně zaplaval a Vorel ho reflexivně vyrazil na roh. Po jeho rozehrání se Boleslavští ubránili a vyrazili do útoku. Djalovič se prodral do soupeřova vápna, v běžeckém souboji s Jankem padl, ale rozhodčí diváky žádanou penaltu nepískl.

Ve 21. minutě Mendy z pravé strany po zemi poslal míč k brance, u bližší tyče dorážel Kulič, ale stoper Cseh v pádu srazil míč na první boleslavský roh. Tomu se Bohemka snadno ubránila. Za pět minut po Kúdelově autovém vhazování vybojoval Mendy třetí boleslavský roh. Rozehrál ho Kulič a nejvýše vyskakující Rolko hlavičkoval těsně mimo pravý horní růžek branky Pražanů.

Ve 29. minutě Kulič přiťuknul Mendymu, ten obloučkem hledal Chramostu, který na míč před brankou nedosáhl. Ve 30. minutě po Kúdelově nepřesnosti vyzkoušel Vorlovu pozornost Róth. Boleslavský brankář povedenou ránu vyrazil mimo vápno.

Ve 35. minutě Štohanzl nedovoleně zastavil Kuliče a trestný kop rozehrál Sylvestre na Rajnocha, jeho hlavička těsně minula pravou tyč Sňozíkovy branky. O minutu později Kulič nádherně prostrčil na rozběhnutého Chramostu, kterého pražský stoper Cseh přidržel za dres, rozhodčí nic neviděl a Sňozík tak snadno míč odkopl, když vyběhl mimo penaltové území. Tři minuty před koncem po Táborského centru a Procházkově hlavičce vypálil bez přípravy z malého vápna Chramosta, ale tísněn bekem zamířil vedle levé tyče.

Ve druhém poločase trvalo jen pět minut, než si Boleslavští vypracovali gólovou šanci. Kuličův trestňák Rolko těsně podběhl a Sňozík snadno lapil. Následoval festival vyložených střeleckých příležitostí, z nichž některé zůstaly bez využití jenom zázrakem. Tempo hry určovali Boleslavští a soupeř evidentně odpadával.

V 56. minutě Djalovič průnik zakončil bombou, kterou Sňozík vyrazil ke Kuličovi, jemuž sudí odpískal ofsajd. Za dvě minuty dal Procházka vlevo Táborskému a jeho centr hlavičkoval Chramosta z brankoviště do padajícího Sňozíka. V 61. minutě Mendyho akci zakončil Kulič střelou do pravé tyče, od které se falšovaný míč odrazil mimo branku. V 63. minutě těsně přestřelil pražskou branku Kúdela. V 64. minutě Táborského centr na Chramostu před boleslavským útočníkem srazil na roh stoper Nikl. O minutu později boleslavskou akci završil nepřesnou střelou Sylvestre z hranice šestnáctky. V 67. minutě Táborského volej po rohu o pár centimetrů přeletěl nad břevnem. V 70. minutě nádhernou kombinaci Mendy-Sylvestre-Kulič zakončil Táborský ranou z úhlu do Sňozíka. V 71. minutě po rohu přestřelil Chramosta pražskou branku. O minutu později po Kuličově parádní akci završené nezištnou přihrávkou vystřelil bez přípravy Chramosta, ale Sňozík ránu z pár metrů zázračně vyrazil. Pět minut před koncem Kyselovu střelu pravačkou Sňozík jen vyrazil, a až napodruhé ji přikryl před dobíhajícím Řezníčkem.

V nastavených třech minutách po Kuličově autovém vhazování se brankáři Vorlovi nepovedl odkop podle představ a Štohanzl z dobrých pětatřiceti metrů trefil opuštěnou boleslavskou branku, do které se zaskočený gólman z hranice šestnáctky nestihl vrátit - 0:1.

Neskutečný závěr utkání, jehož průběh jednoznačně vyzníval pro Boleslav. Šťastným kopem Bohemians poprvé vyhráli v aktuálním ligovém ročníku a poprvé porazili Boleslav.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy (80. Řezníček), Procházka, Sylvestre, Táborský (81. Kysela) - Chramosta, Kulič.

Sestava FC Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Štohanzl, Pávek, Róth (66. Bartek), Janek - Ibragimov (71. Zelenka), Škoda (79. Lukáš).

Gól: 90+3. Štohanzl

ŽK: Kulič - Cseh, Ibragimov, Janek, Škoda, Róth, Jindřišek

Rozhodčí: Kocourek - Hojsík, Jílek

Diváků: 4115

Fanshop banner