Jedinou výhru s Bohemians vystřílel Táborský
Klub

Jedinou výhru s Bohemians vystřílel Táborský

Redakce

V utkání 6. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 v sobotu 29. srpna od 18,15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu se střetnou týmy z opačných konců tabulky. Boleslavští jsou třetí s tříbodovu ztrátou na vedoucí Jablonec, naopak vršovičtí Bohemians jsou třetí od konce s odstupem tří bodů od posledních střížkovských Bohemians.

Mladá Boleslav s vršovickými klokany hrála o prvoligové body dosud jenom dvakrát. Ani jednou neprohrála.

První vzájemné utkání Mladá Boleslav - Bohemians 2:0 se hrálo na boleslavském Městském stadionu v neděli 30. září 2007. Oba góly dal Táborský. Klokani v každém poločase trefili jen brankovou konstrukci.

Sestava FK Mladá Boleslav z podzimu 07: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - T.Sedláček (58. Poláček), Matějovský, Rajnoch, Kysela, Kalina - Táborský (70. Holub), Mendy (90. Hrdlička).
Sestava Bohemians 1905 z podzimu 07
: Sňozík - Marek, Lukáš, Rada, Šmarda - Moravec (46. Bartek), Nikl, Adam (46. Kotyza), Kunášek (73. Rychlík) - Slezák, Škoda.

Druhé vzájemné a dosud poslední utkání Bohemians - Mladá Boleslav 1:1 se hrálo v pražských Vršovicích v neděli 23. března 2008. Na boleslavské lavičce měl prvoligovou premiéru trenér Karel Stanner, jenž nahradil Zdeňka Ščasného, který po neúspěšném vstupu týmu do jarní sezóny rezignoval v úterý 18. března 2008.

Po bezgólovém poločasu v 61. minutě proběhl středem boleslavské obrany Škoda a podle vybíhajícího Millera dostal Bohemians do vedení. V 73. minutě vypadlo umělé osvětlení a fotbal pokračoval až po vynucené čtvrthodinové pauze. Hrálo se však jen pět minut a reflektory opět zhasly. V 78. minutě oficiálního herního času na levé straně Táborský přihrál Kyselovi a jeho ostrý centr šikovně usměrnil Holub za Zichova záda a vyrovnal.

Sestava FK Mladá Boleslav z jara 08: Miller - Ševinský, Rolko, Rajnoch, Kopic - T.Sedláček (74. Táborský), Kalina, Hodúr, Poláček (29. Mašek) - Řezníček (61. Holub), Kysela.
Sestava Bohemians 1905 z jara 08
: Zich - Karal (36. Marek), Rada, Nikl, Šmarda - Morávek, Slezák (58. Ordoš), I.Hašek, Bartek (83. Moravec) - Škoda, Rezek.

Fanshop banner