Nesmíme zaváhat, zní z kabiny
Klub

Nesmíme zaváhat, zní z kabiny

Redakce

Trenér Dušan Uhrin ml. a s ním také stoper Jan Rajnoch a ofenzivní hráč Ivo Táborský ve svých fotbalových kariérách působili ve vršovických Bohemians. Naopak z kádru klokanů Jiří Rychlík hrával v Mladé Boleslavi a Tomáš Hrdlička, jenž je kmenovým hráčem Mladé Boleslavi, do vršovického klubu odešel v polovině srpna na hostování.

Protože v předchozím ligovém utkání na Spartě poprvé v aktuálním mistrovském ročníku vyšli boleslavští střelci naprázdno a na druhé straně obrana v poslední minutě inkasovala gól po fatální nedůslednosti, měl boleslavský trenér Uhrin dost námětů k přemýšlení. „Určitě budou nějaké změny v základní sestavě."

Dušan Uhrin přiznal, že v koutku srdce mu přetrvává přízeň pro vršovickou Bohemku, za kterou v mládí kopal a později také v pozici trenéra usedl na lavičku jejího ligového týmu. Ale nyní diriguje boleslavské mužstvo. „Utkání o ligové body proti Bohemce beru jako proti každému jinému klubu. To znamená, že chceme doma vyhrát. Bude to pro nás těžké utkání proti agresivnímu soupeři. Budeme se snažit co nejdříve dobýt jeho branku, protože doma nesmíme ztrácet body a uděláme všechno pro to, abychom získali všechny tři."

Podobně smýšlí i jeden z lídrů mužstva Jan Rajnoch. „S Bohemku musíme vyhrát," prohlásil odhodlaně za sebe i spoluhráče, i když si uvědomuje náročnost úkolu. „Bohemka sice zatím vstřelila jenom jeden gól, ale nemá u nás co ztratit a tak očekávám, že na nás vyrukují s jinou taktikou, než jenom úporným bráněním."

Co to znamená pro boleslavskou defenzívu, která má za sebou neblahou zkušenost ze závěru utkání na Spartě? „Pro nás platí to samé, co v každém jiném utkání, čili být obezřetní a soustředění."

A s jakými pocity proti svému někdejšímu klubu Jan Rajnoch v sobotním podvečeru nastoupí? „Za Bohemku jsem nejenom hrál, ale později jí odpustil dluh, který vůči mně měla. A navíc každý den při snídani koukám na její stadion, takže mně z mysli jen tak nevypadne. Ale budu rád, když Bohemku porazíme a předvedeme lidem kvalitní fotbal."

Z kádru FK Mladá Boleslav v minulosti za vršovické Bohemians hráli Jan Rajnoch v kalendářním roce 2003 a Ivo Táborský v soutěžním ročníku 2003-04.

Naopak v dresu Bohemians 1905 momentálně hrají Jiří Rychlík, který působil v Mladé Boleslavi v ročníku 2005-06, a Tomáš Hrdlička, který je stále kmenovým boleslavským hráčem a do Vršovic v polovině srpna odešel na půlroční hostování. V mistrovském střetnutí proti boleslavskému týmu po dohodě klubů hrát nemůže.

Fanshop banner