Z herní převahy vytěžili jen bod
Klub

Z herní převahy vytěžili jen bod

Redakce

Ve třetím mistrovském utkání měli boleslavští dorostenci podstatně více střeleckých příležitostí, přesto si do tabulky připsali jenom jeden bod. A to je málo. Určitě měli na víc. Jediný boleslavský gól dal Tögel, Brněnští vyrovnali z vymyšlené penalty.

V prvním poločase se většinou hrálo před brněnskou brankou. Už ve 3. minutě po Zahustelově průniku spálil gólovou šanci Volf. Ve 12. minutě Töglův roh hlavičkoval nad branku Zahustel. Ve 21. minutě po spolupráci Dolinajce se Zahustelem zakončoval slabě a nepřesně Bořil. Za dvě minuty na Volfův centr z pravé strany nedosáhl Zahustel.

Ve 31. minutě Bořilův centr zpracoval Zahustel, obtočil se kolem brněnského beka a povedenou střelu u tyče lapil robinsonádou gólman Tůma. Ve 37. minutě po narážečce s Bořilem vystřelil Tvaroha. Gólman tečovanou střelu se štěstím vytáhl na roh. Ve 42. minutě Volfovu bombu pod břevno kryl brněnský brankář. Těsně před koncem poločasu Sedláček připravil střeleckou pozici Bořilovi, ale ten se placírkou neprosadil.

V nástupu do druhého poločasu nevyužili Boleslavští dvakrát výhody trestného kopu. Teprve v 56. minutě si Brněnští vypracovali první gólovou šanci, ale neproměnili ji. Vzápětí zahřmělo opět před brněnskou brankou. Tvaroha opakovaně zakončoval nepřesně. Za deset minut se neujala ani střela Dolijance z osmnácti metrů. V 71. minutě centroval přes šířku branky Bořil a nabíhající Tögel bez přípravy levačkou zavěsil k tyči - 1:0.

V 79. minutě kopali Brněnští z levé strany trestný kop, míč podle názoru rozhodčího narazil na Dolijancevovu ruku,což mu umožnilo vymyslet penaltu proti Kanavalově brance. Brněnský útočník Jukl ji proměnil - 1:1.

Pět minut před koncem rozehraný roh Borovička přiklepnul Bořilovi, ten se však do brněnské branky netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Rosenkranz, Borovička, M.Šťastný, Tögel - Sedláček, Tvaroha, Dolinajec, Zahustel - Volf (73. Vilám), Bořil.

Sestava 1.FC Brno: Tůma - Raszyk, Foukal, Buchta, Sámel (46. Stehlík) - Urbánek (64. Matyska), Kršák, Polák, Lutonský - Polách (55.Mička), Jukl.

Góly: 71. Bořil - 79. Jukl

Rozhodčí: Ochotnický

Fanshop banner