Byl to dobrý fotbal, shodli se trenéři
Klub

Byl to dobrý fotbal, shodli se trenéři

Redakce

Bitvu dvou dosud neporažených týmů AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:0 na trávníku letenské Generali arény označili oba trenéři, sparťanský Josef Chovanec i mladoboleslavský Dušan Uhrin ml., za kvalitní fotbalovou podívanou.

„Utkání mělo dobrou úroveň s oboustranně otevřenou hrou, i když v některých fázích bylo příliš tvrdé," začal Dušan Uhrin své hodnocení před novináři. „Byli jsme málo odvážní dopředu, proto jsme se nedostávali do šancí. Výjimkou byly příležitosti Kuliče a Chramosty."

O těsné prohře Boleslavi rozhodl gól v posledních vteřinách. „Udělali jsme chybu a soupeř nás potrestal. Poslední chyba nás stala prohru, přestože jsme před tím bránili slušně," posteskl si boleslavský kouč.

"Potvrzuji slova kolegy, že to byl kvalitní fotbal, Boleslav potvrdila svoji sílu," řekl sparťanský hlavní trenér Josef Chovanec a přiznal respekt ze soupeře. „Postavení Boleslavi v tabulce vzbuzovalo respekt a ten nás motivoval k ofenzívě. Dostali jsme soupeře pod tlak a za vůli po vítězství nám byl odměnou gól na konci."

Chovanec zářil spokojeností a dodal: „Jsem spokojený s hrou, výsledkem i nasazením hráčů. Ale nebyl to náš nejlepší výkon této sezóny, v Mariboru jsme hráli lépe."

Po dotazech novinářů se oba trenéři vyjádřili k výkonu boleslavského kapitána Marka Kuliče, jenž před dvěma měsíci přišel do Mladé Boleslavi ze Sparty Praha.

„Kulič podal dobrý výkon, měl po jedné šanci v první a druhé půli. Navíc motivoval hráče a pomohl i záloze," pravil Dušan Uhrin. „Kulič přesvědčil, že je kvalitní hráč. Pracoval hodně pro tým a ve spolupráci s Peckou jsou velkou ofenzivní silou Boleslavi," poznamenal Josef Chovanec.

Fanshop banner