Boleslav padla v poslední minutě
Klub

Boleslav padla v poslední minutě

Redakce

Boleslavští přišli o podzimní neporazitelnost ránou z kopačky sparťanského náhradníka Kadlece v poslední minutě dramatické bitvy na pražské Letné. Přišli o vedení v ligové tabulce a se Spartou prohráli potřetí v řadě.

Boleslavští do utkání nastoupili s jednou změnou v základní sestavě. Místo Táborského na levé straně zálohy začal Poláček. Čili na trávník Generali arény vyběhla v boleslavských barvách kompletní čtveřice hráčů, kteří ve své kariéře kopali ve sparťanském dresu: Kúdela, Sylvestre, Poláček a Kulič.

Nastoupila proti sobě mužstva, která v předchozích čtyřech ligových kolech neprohrála. Boleslav se třemi výhrami a jednou remízou přijela do Prahy v pozici vedoucího týmu Gambrinus ligy. Sparta s jednou výhrou a třemi remízami byla aktuálně sedmá v ligové tabulce. Neporazitelnost udržela Sparta, i když to dlouho vypadalo, že se týmy rozejdou remízově.

V prvním poločase si obrany na obou stranách dávaly pozor a nedopřávaly soupeřovým útočníkům prostor k zakončení. Sparťané to zkoušeli z dálky. Střely Wilfrieda, Zemana, Kušníra bez větších obtíží Vorel chytil, většinou však mířily hodně daleko mimo boleslavskou branku. Nejnebezpečnější situací byl Pamičův nepovedený centr, který se stáčel pod břevno, ale pozorný Vorel ho vytlačil na roh.

Boleslavské útoky byly před přestávkou méně častým jevem, než sparťanské. Před sparťanskou brankou se do koncovky dostal Pecka, Mendy a Rajnoch, ale zkušený gólman Blažek si snadno poradil.

Po přestávce se hrál dramatičtější fotbal, než v prvním poločase.

V 52. minutě po narážečce s Peckou uprostřed hřiště prošel Kulič sparťanskou polovinou a vystřelil po zemi těsně vedle pravé tyče Blažkovy branky.

Po hodině hry si Sparta vynutila sérii střeleckých příležitostí. Kušnírův centr před Prudnikovem přikryl Vorel. Wilfriedův průnik do boleslavského vápna zakončil ranou bez přípravy Prudnikov, ale Procházka ji na penaltě zablokoval a Sylvestre míč ukopl do bezpečí. Po další spolupráci s Wilfriedem mířil Prudnikov z hranice šestnáctky těsně mimo pravou tyč. V 66. minutě Pamičova bomba těsně proletěla nad břevnem boleslavské branky.
V 77. minutě Zemanův centr završil střelou Kadlec do bránícího Procházky. Vzápětí Kušnírovu bombu lapil u tyče Vorel. Za tři minuty se Wilfried prodral přes Djaloviče, ale nikoliv přes Rolka a tísněn boleslavským stoperem přestřelil branku.

V 89. minutě po spolupráci s Kuličem se ke střelbě dostal Chramosta, ale netrefil pořádně míč, přesto Blažek zachraňoval se štěstím za cenu rohu.

V poslední minutě utkání po Žofčákově akci a centru z pravé strany dorazil z malého vápna Kadlec míč za Vorlova záda u levé tyčky - 1:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rolko, Rajnoch, Djalovič - Mendy, Sylvestre, Procházka (90. Fikru Lemessa), Poláček (61. Chramosta) - Kulič, Pecka (78. Táborský).

Sestava AC Sparta Praha: Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník Pamič - Kalouda (59. Žofčák), Vacek (90. Kucka), Kovba, Zeman - Prudnikov (73. Kadlec), Wilfried.

Gól: 90. Kadlec

ŽK: Vacek, Prudnikov - Kúdela, Rajnoch, Mendy

Rozhodčí: Roman Hrubeš - Hojsík, Pelikán

Diváků: 12 489

Fanshop banner