Boleslav se Spartou na remízy nehrají
Klub

Boleslav se Spartou na remízy nehrají

Redakce

V dosavadních desíti vzájemných ligových zápasech se ani jednou nehrálo nerozhodně. Boleslav vyhrála pětkrát a zrovna tak prohrála pětkrát. Celkové skóre 13:17 je však výrazně nepříznivé pro Boleslav. Téměř polovinu boleslavských gólů do sparťanské sítě nasázel Luboš Pecka. Trefil se šestkrát v letech 2004-07 před svým německým angažmá.

Ligová bilance Mladé Boleslavi se Spartou Praha:

Podzim 2004 Sparta - MB 0:1 (Rojka)
Jaro 2005 MB - Sparta 2:1 (Rojka, Pecka - Jun)
Podzim 2005 Sparta - MB 4:2 (Došek, Poláček, Herzán, Slepička - Simr, Pecka)
Jaro 2006 MB - Sparta 2:0 (Pecka, Vaculík)
Podzim 2006 MB - Sparta 3:0 (Pecka 2, Vaculík)
Jaro 2007 Sparta - MB 4:1 (Kulič 2, Matušovič, Došek - Pecka)
Podzim 2007 Sparta - MB 0:1 (Holub)
Jaro 2008 MB - Sparta 1:4 (Holub - Slepička, Voříšek, Kladrubský, Jeslínek)
Podzim 2008 Sparta - MB 1:0 (Kadlec)
Jaro 2009 MB - Sparta 0:3 (Hubník, Berger, Wilfried)

Poslední vzájemný duel FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 0:3 se hrál v sobotu 30. května na mladoboleslavském Městském stadionu. Boleslavští v něm prohráli nejen mistrovské body, ale také účast v kvalifikaci o Evropskou ligu.

Jak na pozápasové tiskovce potvrdil i boleslavský trenér Dušan Uhrin, o osudu utkání rozhodla poslední akce prvního poločasu. Berger nakopl trestňák téměř od půlící čáry na roh malého čtverce, kam se brankář Šeda váhavě vydal, vzápětí si kroky rozmyslel a chtěl se vrátit do branky. Bylo však pozdě. Hubník hlavou přes šířku branky dal gól.

Boleslavská snaha po vyrovnání byla marná. A v závěrečné desetiminutovce ji Sparťané uťali dalšími dvěma góly. Nejprve v 81. minutě po kombinaci Wilfrieda se Žofčákem se přesně k pravé tyči trefil Berger. A v 85. minutě Wilfried neobsazený uvnitř vápna z deseti metrů překonal bezmocného Šedu.

Květnová sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Janíček, Procházka, Kalina (72. Táborský) - Kysela (46. Mendy), Opiela, Sylvestre, Poláček - Papadopulos (78. Pecka), Chramosta. Připraveni byli Rolko, Řezníček, Hrdlička a Miller.

Květnová sestava AC Sparta Praha: Blažek - Kušnír, Řepka, Huber, Pamič - Vacek (88. Jeslínek), Berger, Hubník, Zeman (71. Žofčák) - Kadlec, Wilfried (88. Holenda). Připraveni byli Krob, Piroška, Matušovič a Kozáčik.

Fanshop banner