Trenér Dušan Uhrin: Jsme spokojení
Klub

Trenér Dušan Uhrin: Jsme spokojení

Redakce

Spokojenost zaplavila fotbalovou arénu v Mladé Boleslavi. Ze čtyř úvodních utkání mistrovského ročníku Uhrinův tým jednou remizoval a třikrát vyhrál. Proti Příbrami to byla obrovská dřina se zaslouženým efektem. Boleslavští se však před svým publikem opět prezentovali vítězně a užili si ovací.

„Potvrdilo se, že nás čeká těžké utkání," začal Dušan Uhrin s hodnocením duelu Boleslav - Příbram 2:0 a pokračoval: „První poločas nebyl podle mých představ, protože jsme špatně pokrývali střed zálohy, ale bylo dobře, že jsme dali gól a měli i další příležitosti. Před druhým poločasem jsme si řekli, že budeme hrát jinak a povedlo se nám to. Po utkání Příbrami se Spartou jsme se obávali příbramských protiútoků, které jsme druhou půli eliminovali. Zaslouženě jsme vyhráli."

Boleslavský kouč vyzvedl individuální výkony kapitána Kuliče, obránce Djaloviče, stopera Janíčka, jenž o poločase nahradil Rolka, a pochvaloval si, že čerství útočníci neustále atakovali příbramskou branku až do posledních vteřin utkání.

Příbramský trenér Karol Marko po utkání řekl: „Boleslavi jsme se obávali, protože hraje dobře a dává hodně gólů. První poločas byl zajímavý i z naší strany. V druhém poločasu vystřídáním Rolka Janíčkem už jsme se tolik před boleslavskou branku nedostávali." Karol Marko označil boleslavské mužstvo za velmi kvalitní a vyspělé. „Navíc Kulič je hráč, který dělá kvalitativní rozdíl mezi mužstvy v rozhodujících momentech zápasu," složil poklonu mladoboleslavskému kapitánovi.

Mladoboleslavský Dušan Uhrin novinářům potvrdil, že s dosavadním vstupem svého mužstva do mistrovské sezóny je spokojený. „Řekli jsme si, že budeme hrát o pohárovou Evropu a jdeme za tím cílem. Liga je vyrovnaná a nesmíme nic podcenit. Hrajeme útočný fotbal, aby se líbil lidem, i když nemůžeme hrát dopředu za každou cenu, ale zatím nám to vychází."

Fanshop banner