Boleslav porazila Příbram góly Kuliče a Rajnocha
Klub

Boleslav porazila Příbram góly Kuliče a Rajnocha

Redakce

Do utkání 4.kola FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram poslal boleslavský trenér Uhrin úspěšnou sestavu, která rozstřílela doma Liberec i venku Kladno. V úmorném vedru a dramatické bitvě hráči zaslouženě získali tři body a udrželi Boleslav v čele Gambrinus ligy. Ve 37. minutě skóroval Kulič po přihrávce Táborského. Druhý gól přidal až v předposlední minutě Rajnoch z trestného kopu.

Boleslavští začali aktivněji, což jim vydrželo po celý první poločas. Už v 5. minutě po Peckově tečované ráně kopala Boleslav první roh. Příbramští se k podobné standardní situaci dostali za tři minuty.

V 11. minutě propásli Příbramští obrovskou šanci. Trestný kop brankář Vorel jen vyrazil před sebe a Plašil přes šířku branky minul cíl.

Ve 14. minutě Kuličovu ránu před Krbečkem usměrňoval Rajnoch a míč skončil těsně vedle levé tyče. Ve 29. minutě po narážečce s Peckou tvrdě pravačkou vypálil Djalovič těsně vedle levé tyče příbramské branky. Brankář Krbeček bezradně přihlížel...

Ve 36. minutě Huňův centr před boleslavskou branku odhlavičkoval Rolko a založil protiútok, na jehož konci byla gólová radost. Hra se přehoupla z 36. do 37. minuty, když Táborský od levé postranní čáry elegantně a přesně přeloboval příbramskou obranu. Rozběhnutý Kulič míč zpracoval a poslal podél Krbečka k levé tyči, od které se odrazil do příbramské sítě - 1:0.

Ve 42. minutě si rozhodčí Kovařík vymyslel ve prospěch Příbrami trestný kop z oblouku velkého čtverce. Pleško překopl hráčskou zeď i Vorlovu branku. Poločas skončil obléháním příbramské branky a Mendyho ofsajdem.

Po změně stran se Příbramští na pět minut nastěhovali na boleslavskou polovinu hřiště, ovšem bez efektu, neboť Vorla ani jednou nezaměstnali. Stejně tak útočné akce Boleslavi postrádaly gólovou tečku.

V úmorném srpnovém dusnu se hráči obou týmů snažili s utkáním něco udělat. Příbramští alespoň vyrovnat a Boleslavští dát uklidňující druhý gól. Dlouho se jim to nedařilo. Mendy střelou z dálky nezaskočil Krbečka. Po Pleškově rohu hlavičkoval Müller k tyči, ale Vorel byl na místě. Čerstvý Chramosta přinutil příbramskou obranu k několika nedovoleným zákrokům, ale v koncovce se neprosadil.

Na závěrečnou čtvrthodinku poslal Uhrin do boleslavského útoku čerstvé hráče Chramostu a Fikru Lemessu, kapitána Kuliče stáhnul do středu zálohy místo Sylvestreho, jehož zdravotníci odnesli z hrací plochy neschopného hry kvůli svalové křeči.

Výsledek utkání by na vážkách téměř až do konce. V 87. minutě Chramosta nakročil k brejku, ale Štochl jej stáhl, za což si vysloužil červenou kartu. Opustil tedy hřiště a k nařízenému trestnému kopu se postavil Rajnoch. Pravačkou se trefil parádně. Míč přes zeď zapadl do pravého horního koutu, kam se brankář Krbeček marně natahoval - 2:0.

Za rozhodnutého stavu Příbramští rezignovali a moc nechybělo, aby inkasovali další góly. Po Kuličově akci a centru Fikru Lemessy nadějnou situaci uvnitř vápna pokazil Chramosta nepovedenou patičkou, místo aby přihrál Kuličovi v gólové pozici. V nastaveném čase Procházkovu bombu Krbeček konečky prstů vytlačil na roh.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rolko (46. Janíček), Rajnoch, Djalovič - Mendy, Sylvestre (74. Fikru Lemessa), Procházka, Táborský - Kulič, Pecka (64. Chramosta).

Sestava 1.FK Příbram: Krbeček - Plašil, Štochl, Müller, Dos Santos (79. Šmejkal) - Klesa (61. Pilík), Tarczal, Pleško, Fantiš (72. Dort) - Huňa, Rodrigues.

Góly: 37. Kulič, 89. Rajnoch

ŽK: Rolko, Fikru Lemessa - Štochl, Tarczal, Klesa, Pilík

ČK: Štochl

Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Jiřík

Diváků: 4285

Fanshop banner