O podzimního krále středočeského kraje
Klub

O podzimního krále středočeského kraje

Redakce

Utkání 4. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram se hraje v neděli 16. srpna od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Protože Příbram podobně jako Boleslav sebrala Kladnu všechny tři body, bude se v neděli hrát o pomyslnou korunu podzimního krále středočeského kraje.

„Čeká nás náročné utkání, které potřebujeme vyhrát, neboť jenom tak potvrdíme body získané na Kladně," je jasné kouči Dušanu Uhrinovi. Hráčům dopřál v týdnu mezi kladenským a příbramským duelem jenom jeden den oddychu. S výjimkou pátku všechyn ostatní dny boleslavští fotbalisté na trénincích pilovali defenzivní i ofenzivní herní situace.

„V obou zápasech minulého ročníku jsme se přesvědčili, že Příbram je dobře kondičně připravená a je nepříjemná agresivní hrou. V prvních třech kolech prokázala kvalitu, když v Ostravě prohrála až těsně před koncem, na Kladně vyhrála těžký zápas a doma remizovala se Spartou," varuje prezident boleslavského klubu Josef Dufek.

Kapitán mužstva Marek Kulič očekává velmi náročnou bitvu o mistrovské body. „Po vysoké liberecké výhře naši fandové asi čekají, že rozstřílíme i Příbram. Taky by se nám to líbilo, ale nebude to snadné. Příbramští asi zalezou do obrany a budou hru kouskovat. Potřebujeme proto dát brzo gól," prohlásil Marek Kulič, který za Příbram hrál v letech 1999-2003.

Momentální brankářská jednička Michal Vorel sice dosud v boleslavském dresu nepoznal porážku, ale zároveň si ještě neužil slastný pocit z vychytané nuly. „To mě vůbec netrápí, důležité je, aby mužstvo vyhrávalo. Proti Příbrami bude důležité dát co nejdříve gól." Brankář Michal Vorel má z vyhraných utkání nad Libercem a Kladnem dvě gólové asistence, neboť po jeho dlouhých výkopech dvakrát skóroval Marek Kulič. "Nepamatuji, že bych někdy dříve podobné góly dal," přiznal kapitán FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner