Premiéru dohrávali v deseti a třikrát inkasovali
Klub

Premiéru dohrávali v deseti a třikrát inkasovali

Redakce

Nejtěžší možný začátek v nejvyšší dorostenecké lize absolvovali boleslavští dorostenci, když na domácím trávníku hostili úřadujícího mistra ČR pražskou Spartu. Odolávali mu téměř celý poločas především zásluhou parádních zákroků gólmana Kanavala, který patřil k oporám i ve druhém poločasu. Ten Boleslavští dohrávali bez vyloučeného stopera Štěpánka.

Boleslavští začali utkání aktivně. Netrvalo však dlouho a sparťanští hráči převzali iniciativu. Ve 13. minutě po trestném kopu Čerňana a lehké sparťanské teči v mumraji na brankovišti předvedl první famózní zákrok skokem k pravé tyči brankář Kanaval. O dvě minuty později se centrovaný míč Čerňana odrazil od břevna boleslavské branky.

Boleslavští se z tlaku vymanili jen na chvíli. Vydařilo se jim pár centrů, když především Zahustelův z pravé strany volal po využití, ale sparťanského brankáře nijak výrazně neohrozili.

Potom Kanaval třikrát své družstvo podržel. Ve 27. minutě po Kadeřábkově centru hlavičku Mac Hong zlikvidoval u pravé tyče. Za minutu vyrazil ránu Skaláka. Ve 38. minutě si poradil s hlavičkou Krajáka po centru z pravé strany.

Ve 40. minutě Sedláček přeloboval sparťanskou obranu, Zahustel však s výhodným postavením naložil špatně. Odvahu ke střelbě nenašel a slabou přihrávku zachytil sparťanský protihráč.

Ve 45. minutě po Volfově faulu získali sparťané trestný kop a z boku velkého čtverce ho rozehrál Skalák. Našel přesně hlavu Krcha, který neomylně skóroval - 0:1.

Druhý poločas začal špatně boleslavský stoper Štěpánek. Ve 48. minutě fauloval na půlící čáře Hrubého a sudí mu ukázal žlutou kartu. Protože byl boleslavský hráč už žlutě napomínaný v závěru první půle, musel předčasně opustit hřiště. Boleslavští tak téměř celý druhý poločas dohrávali v oslabení.

V 58. minutě spálil velkou šanci Jurčík. Ačkoliv byl sám před Kanavalem, netrefil branku. Chuť si spravil o dvě minuty později proměněním pokutového kopu nařízeného za zákrok Tögla na Skaláka - 0:2. V 64. minutě Jánoš technickou střelou těsně minul levý horní vingl Kanavalovy branky.

Boleslavští v deseti lidech bojovali, ale při ojedinělých útocích postrádali přesnost a důraz v koncovce.
V 76. minutě Šťastný prohrál souboj se Skalákem a jeho spoluhráč Kraják běžel sám na Kanavala. Ten jej vychytal za cenu rohu a po jeho rozehrání reflexivně lapil další gólovou střelu.

V 82. minutě Bořil samostatný nájezd na sparťanskou branku zakončil střelou, kterou gólman vyrazil.
Pět minut před koncem sparťanští dorostenci završili svoji převahu třetím gólem. Přihrávku Mac Honga zužitkoval Skalák, když před tím předskočil váhajícího Kozmu a skóroval přesnou střelou k tyči - 0:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Kozma, Borovička, Štěpánek, M.Šťastný - Zahustel, Tvaroha, Sedláček (74. Vilám), Tögel (78. Bělík), Volf (52. Rosenkranz) - Bořil.

Sestava AC Sparta Praha: Pellegrini - Jánoš, Krch, Polom, Čerňan (81. Bakule) - Kadeřábek, Hrubý (76. Pavelka), Mošna (46. Jurčík), Mac Hong - Kraják, Skalák

ŽK: Štěpánek, Sedláček, Tögel, Borovička - Mošna

ČK: Štěpánek

Góly: 45. Krch, 60. Jurčík z penalty, 85. Skalák

Rozhodčí: Bílek - Hlaváč, Tylchert

Diváků: 450

Fanshop banner