Zápas obrátil Sylvestre, prohlásil kladenský trenér
Klub

Zápas obrátil Sylvestre, prohlásil kladenský trenér

Redakce

Role na tiskovce po dohrávce 3. kola Gambrinus ligy Kladno - Mladá Boleslav 1:3 byly jasné. Domácí Martin Hřídel zklamaný, hostující Dušan Uhrin spokojený.

Boleslavský generál Dušan Uhrin neskrýval rozmrzelost nad nekoncentrovaností svých vojínů na začátku bitvy. Naštěstí ji přebily následné povedené fáze zápasu. „Začali jsme velice špatně, protože jsme zaspali standardní situaci a zvedli se až po dvaceti minutách."

Kladenský trenér Martin Hřídel si pochopitelně úvod zápasu pochvaloval: „Soupeře jsme na začátku zaskočili a až do obdrženého gólu s ním drželi krok."

Potom však v závěru poločasu Sylvestre dvakrát rozebral kladenskou defenzívu a skóre se převrátilo v boleslavský prospěch. „Zápas obrátil Sylvestre," vysekl Hřídel poklonu boleslavskému hráči. Zároveň se však podivoval, kolik prostoru mu kladenští obránci ponechali.

„Hrál výjimečný zápas hlavně dopředu, ale je schopen hrát ještě lépe a věřím, že bude hrát líp, než dneska," reagoval Uhrin na chválu pro dirigenta svého mužstva. Podobně kriticky mluvil k hernímu projevu celého týmu: „Po třetím gólu jsme sice kontrolovali hru, ale Kladno nás neustále zlobilo. Jsem rád, že jsme na jeho hřišti vyhráli a udrželi se na předních příčkách ligové tabulky. Chválím hráče za bojovnost, ale některé nedostatky musíme napravit. Hráči ztráceli míče v soupeřově vápně a nehráli tak jednoduše, jak si představuji. Jinak by dali více gólů, než jenom tři."

Martin Hřídel sportovně popřál kolegovi k vítězství. „Boleslav potvrdila, že patří do špičky ligy," zdůraznil kladenský kouč a skleslým hlasem dodal, že se jeho mužstvu vstup do nového ročníku vůbec nepovedl.

A jak hodnotí vstup do mistrovské soutěže Dušan Uhrin? „Důležité bylo, že jsme na Slavii neprohráli. Od toho jsme se odrazili. Ale nepovažuji zvládnutá tři utkání příležitostí k hodnocení vstupu do nového ligového ročníku, na takové hodnocení je čas po pátém až šestém kole," prohlásil boleslavský trenér.

Fanshop banner