Výhrou v Kladně se udrželi na čele ligy
Klub

Výhrou v Kladně se udrželi na čele ligy

Redakce

Až na úvod utkání přehrávali boleslavští fotbalisté kladenského soupeře ve všech směrech. Nejdůležitější bylo, že herní převahu vyjádřili třemi góly. Šancí však měli tolik, že mohli gólů dát dvakrát tolik. Prosadili se jen Táborský, Sylvestre a Kulič. FK Mladá Boleslav je v čele Gambrinus ligy se shodným bodovým ziskem s Brnem, Jabloncem a Ostravou.

Boleslavští do utkání nastoupili bez jediné změny v porovnání se základní sestavou v předchozím ligovém utkání proti Liberci. Kladenský trenér na domácí porážku od Příbrami reagoval pouze jedinou změnou, když ponechal na lavičce levého beka Hajníka a do hry poslal Bartoše, který byl v prvních dvou ligových kolech mimo hru kvůli disciplinárnímu trestu.

Povedenější vstup do utkání měli Kladenští. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko centroval od pravé postranní lajny Holub, boleslavští obránci včetně brankáře Vorla prohráli souboj s Bartošem a ten hlavičkou ve 4.minutě otevřel skóre - 1:0.

Boleslavští nemohli chvíli najít herní pohodu. Nedařilo se jim zakončit útočné akce přesnou finální přihrávkou a přestože za půl hodiny hry kopali šest rohových kopů, brankáře Pavlíka pořádně nezaměstnali. Teprve ve 32. minutě míč odražený po akci Mendyho napálil z voleje Táborský a Pavlík měl co dělat, aby ho vyrazil na roh.

To už boleslavský tlak sílil a čím dál častěji se hrálo kolem kladenského vápna, nebo uvnitř tohoto území. Ve 37. minutě prošel z levé strany do vápna elegantně Sylvestre, po zemi přihrál neobsazenému Táborskému a ten bez přípravy zamířil přesně k levé tyči kladenské branky - 1:1.

Ve 43. minutě předvedl Sylvestre ještě větší parádu. Obehrál Tatanashviliho a ze třiceti metrů pravačkou překvapil Pavlíka v kladenské brance. Ten se k pravé tyči natahoval, když už se míč třepotal v síti - 1:2.

Po zápase si kladenský kouč Martin Hřídel jenom povzdechl, že Sylvestre sám otočil vývoj utkání.

O tříbodovém zisku pro Boleslav definitivně rozhodl v 52. minutě Kulič. Dlouhý výkop brankáře Vorla kladenská obrana podcenila, Pecka tísněn dvěma protihráči se sice k míči nedostal, ale získal ho Kulič a kličkováním mezi pěti protihráči si připravil palebnou pozici, ze které mazácky po zemi překonal Pavlíka - 1:3.

Následovaly další boleslavské šance, ale góly už ne. Peckovu bombu z deseti metrů Pavlík vyrazil. Rolkovu hlavičku po Sylvestreho trestňáku gólman zlikvidoval robinsonádou k tyči. Po Peckově přiťuknutí vystřelil Kulič, ale trefil tentokrát Pavlíka. Po spolupráci s Mendym střílel Pecka vysoko nad v 60. minutě. A o chvíli později boleslavský kanonýr slabou ranou završil pohlednou kombinační akci boleslavského mužstva.

Mezi boleslavskými šancemi kladenský Holub vyzkoušel Vorlovu pozornost přízemní ranou v 57. minutě. O tři minuty později jiný kladenský útok zarazil Rolko na hranici šestnáctky. V 80. minutě po Bartošově centru hlavičkoval těsně vedle pravé tyče boleslavské branky Holub.

Boleslavští dění na hrací ploše kontrolovali a nepřipustili drama. Tři body si z kladesnkého trávníku odvezli zaslouženě.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rolko, Rajnoch, Djalovič - Mendy, Sylvestre, Václav Procházka, Táborský (78. Poláček) - Kulič (88. Chramosta), Pecka (90. Fikru Lemessa).

Sestava SK Kladno: Pavlík - Mráz, Beneš, Jan Procházka, Bartoš - Zoubele, Strnad (55. Hlava), Szabo, Holub - Klinka (55. Mašanský), Tatanashvili (72. Šilhan).

Rozhodčí: Jech - Wilczek, Santorius

Góly: 4. Bartoš - 37. Táborský, 43. Sylvestre, 52. Kulič

ŽK: Tatanashvili

Diváků: 2222

Fanshop banner