Na Kladně o ligové body až v pondělí
Klub

Na Kladně o ligové body až v pondělí

Redakce

Utkání 3. kola Gambrinus ligy SK Kladno - FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 10. srpna od 17,30 hodin na Stadionu Františka Klose v Kladně. Boleslavští fotbalisté v ligovém utkání s Kladnem neprohráli ani jedno z předchozích šesti utkání. To však neznamená, že to budou mít v pondělním podvečeru snadné.

Poslední dvě utkání na kladenském trávníku skončila shodně nejtěsnější možnou boleslavskou výhrou. Na jaře 2008 jediný gól utkání dal Rajnoch a na jaře 2009 jediným střelcem byl Papadopulos.
Z dosavadních vzájemných utkání boleslavských a kladenských fotbalistů jenom jedno skončilo bezgólovou plichtou, čili rozdílením mistrovských bodů. Jinak v pěti zápasech všechny tři body vždy brali Boleslavští. Celkové skóre 8:2 vyznívá jednoznačně pro Mladou Boleslav.

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2006 Mladá Boleslav - Kladno 2:0 (Holub, Abraham).

Jaro 2007 Kladno - Mladá Boleslav 0:0

Podzim 2007 Mladá Boleslav - Kladno 2:1 (Holub, Rolko - Cigánek)

Jaro 2008 Kladno - Mladá Boleslav 0:1 (Rajnoch)

Podzim 2008 Mladá Boleslav - Kladno 2:1 (Poláček, Pecka - Killar)

Jaro 2009 Kladno - Mladá Boleslav 0:1 (Papadopulos)

Poslední vzájemné utkání SK Kladno - FK Mladá Boleslav 0:1 se hrálo v neděli 22. března 2009. Nervózní duel na hrbolatém trávníku v 62. minutě rozhodl Papadopulos, když hlavou usměrnil centr Kaliny, odchovance kladenského fotbalu v boleslavských službách. Pět minut před tím v největší kladenské šanci Hajníkova hlavička po Szabově centru lízla břevno Millerovy branky.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Rolko, Hrdlička - Mendy (90. Dittrich), Sylvestre (81. Opiela), Václav Procházka, Poláček - Papadopulos, Pecka. Připraveni ještě byli Sedláček, Táborský, Kúdela, Mach a Kubásek.

Jarní sestava SK Kladno: Pavlík - Bartoš, Drsek, Beneš, Jan Procházka - Bartek (71. A.Holub), Szabo, Strnad, Hajník (78. Zoubele) - Šilhan, Klinka. Připraveni ještě byli Cigánek, Gross, Šísler a Tesař.

Boleslavský trenér Dušan Uhrin moc dobře ví, že na Kladně to bude úplně jiné utkání, než doma proti Liberci. „Na herním stylu a taktice jsme v týdnu hodně zapracovali, protože Kladno bude hrát určitě více zezadu a musíme na něho hrát trošku jinak, než na Liberec," pravil boleslavský kouč, který nemůže počítat se zraněným Miller. Lékaři mu nařídili měsíc klid kvůli zlomenině záprstní kůstky na pravé noze.

„Kladenští hrají druhý zápas doma. A protože první se jim nevydařil, bude to pro nás těžké utkání. Domnívám se, že nebudou hrát na remízu, budou chtít vyhrát, takže zanďoura hrát nebudou. Nebude to jednoduché utkání, ale věřím, že se pro nás něco v kladenské defenzívě otevře a šance proměníme," prohlásil záložník Václav Procházka.

Fanshop banner