Očima záložníka Václava Procházky
Klub

Očima záložníka Václava Procházky

Redakce

Trenér Uhrin posunul Václava Procházku ze středu obrany do středu zálohy. Ve druhém ligovém utkání nové sezóny se gólově podílel na výrazné porážce Liberce. „Vítězství nad Libercem jsme si užili všichni, protože se nám podařilo rychle vstřelit dva góly a pak přidali ještě dva šťastné. Škoda gólu, který jsme dostali před odchodem do kabiny. Druhý poločas to už bylo jenom udržování a možná jsme mohli přidat ještě nějaký gól navíc."

O nepříjemném libereckém útočníkovi Janu Nezmarovi:

„Je hodně silný v hlavičkových soubojích, rozdává rány lokty a obecně je hodně tvrdý hráč, který si dovede najít prostor a zužitkovat dobrý centr. A ten centr od Janů na jediný liberecký gól dobrý byl."

O dalekonosné střele, kterou pustil liberecký brankář Zlámal mezi nohama do sítě:

„Všichni si jistě všimli, že to byla opravdu bomba, po které má brankář tři prsty v sádře... Kdepak, nebyla to žádná velká rána. Protože jsem po přihrávce ze strany měl trošku prostoru, napadlo mě vystřelit a snažil jsem se trefit bránu. Balon trošku zaplaval, sklouzl po trávě a byl z toho gól. Asi by takovou střelu měl gólman chytat."

O rozdílu v pozicích stopera a defenzivního záložníka:

„Domnívám se, že jsem si docela rychle zvykl na střed zálohy. Jsem na tom docela dobře fyzicky a více běhání mi tolik nevadí. Někdy se mi do toho trošku plete balon, ale zápas od zápasu to bude lepší. Vím, že v některých fázích zápasu je potřeba balon přidržet a přesně rozehrát, nejde pořád hrát kolmice do útoku."

O boleslavské roli favorita v nejbližším utkání na Kladně:

„Postavení v čele tabulky nemůžeme přeceňovat, ale určitě jsme v roli favorita. Kladenští hrají druhý zápas doma. A protože první se jim moc nevydařil, bude to pro nás těžké utkání. Domnívám se, že nebudou hrát na remízu, budou chtít vyhrát, takže zanďoura hrát nebudou. Nebude to jednoduché utkání, protihráči budou hodně běhat a bojovat. Věřím, že se pro nás něco v kladenské defenzívě otevře a šance proměníme."

Fanshop banner