Na Kladno musíme jinak, než na Liberec, ví Uhrin
Klub

Na Kladno musíme jinak, než na Liberec, ví Uhrin

Redakce

Výhra o tři góly v mistrovském utkání je jistě důvod ke spokojenosti. Byla patrná v ochozech i v hloučku radujících se fotbalistů bezprostředně po posledním hvizdu. Pozitivně ovlivnila atmosféru tréninkův následném týdnu. Přesto měl trenér Dušan Uhrin co vytknout hráčům boleslavského mužstva.

„Určitě jsme neměli dostat gól, i když jsme ten zápas nehráli na nulu. Zvolili jsme a udrželi velké nasazení v první půli a myslím si, že i druhá půle byla velice dobrá, i když jsme v ní už nedali gól. Možná byla i lepší, než ta první, měli jsme přeci hodně příležitostí. Liberec se v druhé půli také trochu rozběhal a prokázal, že má dobré mužstvo a měl dvě příležitosti."

Co bylo příčinou inkasovaného gólu ze standardní situace?

„Měli jsme špatné postavení dvou bránících hráčů."

Byl jste spokojený s hrou dvojice uprostřed pole, kterou proti Liberci tvořili Procházka a Sylvestre?

„Byl jsem spokojený hlavně s Procházkou. A Sylvestre hrál dobře hlavně v první půli. Ve druhé už nechodil tolik do presinku a měl deficit v defenzívě."

Jak jste hodnotil Mendyho, který spoustu diváků příjemně překvapil zodpovědností v defenzivní činností?

„Alex není špatný hráč a že se dříve nevracel, byla kondiční záležitost. Teďka se vrátil pokaždé, když měl, a i dopředu byl platný. Předvedl dobrý výkon, a záleží na něm, aby ho zopakoval."

Máte také dojem, že se Pecka s Kuličem vrátili do svých dobrých časů z prvního působení v boleslavském dresu?

„Na dojmy nedám. A zda se navrátili do formy starých časů, musí říct sami Pecka s Kuličem. Když se bude dařit těmto dvěma, budou hrát. Když se jim nebude dařit, bude hrát někdo jiný. Máme i jiné útočníky a já nemám problém do útoku postavit někoho jiného místo Kuliče a Pecky."

S čím pojede Boleslav do Kladna?

„Musíme na herní stylu a taktice hodně zapracovat, protože Kladno bude hrát určitě více zezadu a musíme na něho hrát trošku jinak, než na Liberec."

Fanshop banner