Očima střelce Luboše Pecky
Klub

Očima střelce Luboše Pecky

Redakce

Luboš Pecka má doma ve vitríně korunu krále ligových kanonýrů z ročníku 2006/07 a momentálně pověst dřímajícího střelce. Letošní Gambrinus ligu začal na střídačce, ale ve druhém kole si dvěma trefami do liberecké sítě vystřílel účast ve hvězdné jedenáctce podle hlasování novinářů. A tady jsou jeho komentáře k rozhodujícím fázím utkání FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 4:1.

O své nominaci do základní sestavy proti Liberci:

„Nebyl jsem rád, že jsem proti Slavii nenastoupil, ale co se dalo dělat. O to větší jsem měl radost, když jsem se dozvěděl, že budu kopat v prvním domácím mistráku. Těšil jsem se, že si zahraji, že dám gól a hlavně, že vyhrajeme."

O prvním gólu do liberecké branky:

„Vlítl jsem do centru a padlo to tam. Byl jsem ohromně šťastný. Trošku jsem byl za libereckým obráncem, možná mě ani pořádně neviděl a já tak byl o myšlenku napřed a tím ho předstihl. A byl z toho gól."

O druhém gólu dvě minuty po prvním:

„Táborský obral beka o míč a strčil mi ho do šance. Chtěl jsem přihrávat před bránu, ale stoper si srazil míč do branky. Bylo to nečekané, ale taky hezké. A určitě štěstíčko."

O třetím gólu, který dal parťák v útoku Kulič:

„Při výkopu Vorla jsem možná byl v ofsajdu, ale zůstal jsem stát. Když jsem potom viděl, že míč letí hodně daleko, jenom jsem držel Holeňáka, aby se nedostal k míči. Viděl jsem, že tam je Kulič a když míč jednou skočil, ocitl se sám před bránou a propálil gólmana. Takové góly jsou také dobré. Holeňáka jsem nefauloval, byl jsem jenom tělem před ním, ale faul to v žádném případě nebyl."

O pocitech po čtvrtém gólu:

„Říkal jsem si, že je paráda, když taky jednou konečně dohrajeme zápas v klidu."

Po obdrženém gólu těsně před přestávkou:

„Inkasovali jsme gól ze standardní situace, kterou bysme měli ubránit. Byla škoda, že jsme ten gól dostali."

O atmosféře v hráčské kabině při poločasové přestávce:

„Uklidňovali jsme se navzájem, že nesmíme dostat rychlý gól v nástupu do druhého poločasu. V opačném případě by se utkání zvrtlo a soupeř by měl šanci chytit druhý dech. Říkali jsme si, že musíme hrát jako za stavu nula nula. To znamená poctivě bránit a zkusit z brejku dát pátý gól. Také trenér nás nabádal, ať se neženeme dopředu a hrajeme svoji úspěšnou hru."

O nejbližším ligovém utkání na Kladně, kam jede Boleslav v pozici vedoucího týmu tabulky:

„Netěším se na kladenské hřiště, nikdy se ni tam dobře nehrálo. Kladenští mají dobrou defenzívu a doufám, že se nám podaří dát brzo nějaký gól, uklidníme se a přivezeme tři body. Pevně v to věřím."

Fanshop banner