S béčkem Slavie jenom remíza
Klub

S béčkem Slavie jenom remíza

Redakce

Dorostenci v předposledním přípravném utkání remizovali se slávistickým béčkem, které trénuje někdejší trenér boleslavského dorostu Jaroslav Peřina. Generální zkoušku před zahájením mistrovské sezóny absolvují v pátek 7. srpna od 14 hodin proti jabloneckým dorostencům.

První poločas byl vyrovnaný herně i gólově. Nejdříve se prosadili Pražané. Ve 14. minutě Boleslavští hrubou chybou v defenzívě odkryli svoji levou stranu a slávističtí hráči akci zakončili povedenou ranou z necelých dvaceti metrů k tyči - 0:1.

Boleslavská aktivita vyústila v sérii standardních situací, především rohových kopů. Teprve ve 39. minutě se urodil gól. Po rohu Tvarohy přihrál M.Šťastný do šance Zahustelovi, který nadvakrát překonal soupeřova brankáře - 1:1. Čtyři minuty před přestávkou se Bořil prosadil přes beka, ale střelu mu brankář vynikajícím zákrokem vytáhl na tyč.

Ve druhém poločasu, kdy Slávisté spoléhali hlavně na brejky, měli Boleslavští o poznání více ze hry. Pohříchu se to na skóre neprojevilo. Když po spolupráci Zahustela s Bořilem dal Bělík gól, rozhodčí zakončujícího boleslavského hráče viděli v ofsajdu.

V 70. minutě Budimir krásně napálil trestný kop, který slávistický brankář vytáhl z pod břevna na roh. V 78. minutě Zahustel v jasné šanci nastřelil gólmana.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval (46. Hošťálek) - Kozma, Borovička, M.Šťastný (46. Štěpánek), Tögel (46. Budimír) - Rosenkranz, Sedláček (46. Vilan), Tvaroha (46. Bělík), Volf (70. Maňas) - Bořil (80. Buček), Zahustel.

Gól FK MB: 39. Zahustel

Fanshop banner