Odvetu vyřídili za poločas
Klub

Odvetu vyřídili za poločas

Redakce

Boleslavští rozstříleli libereckého rivala za první poločas. Dvakrát se prosadil Pecka, jednou Kulič a Procházka. Navíc Mendy trefil tyč. Liberecký Nezmar snížil těsně před přestávkou na konečných 4:1. Ve druhém poločasu byli Boleslavští nadále aktivní, ale se skórem už nikdo nepohnul. Odvetu za dubnovou prohru 1:4 zvládli za poločas...

V průběhu první půle byli Boleslavští aktivnější, než liberečtí protihráči. Přesto první šanci zápasu měl v 9. minutě po Nezmarově přihrávce Kerič, trefil však brankáře Vorla uprostřed branky. V 17. minutě předvedl Mendy technickou parádu. U brankové čáry přehrál dva protihráče, načež připravil palebnou pozici Sylvestremu. Ten rozvlnil boční síť za levou tyčí Zlámalovy branky.

Libereckou defenzivu načal dvěma góly ve dvou minutách Pecka. V 19. minutě hlavou usměrnil Kúdelův centr po Mendyho akci - 1:0. A ve 20. minutě po průniku z levé strany a předchozí přihrávce Táborského prostřelil Zlámala tečovanou střelou - 2:0.

Ve 26. minutě po spolupráci Táborského s Kuličem trefil Mendy levou tyč liberecké branky. Ve 36. minutě dlouhý Vorlův výkop nezachytil nikdo z libereckých stoperů, kteří byli pod tlakem dotírajících Pecky a Kuliče. Nakonec se k míči dostal Kulič a sám před libereckým brankářem nezaváhal - 3:0.

To však ještě nebyla nejčernější Zlámalova chvíle. Přišla ve 40. minutě. Po Djalovičově přihrávce vystřelil Procházka ze třiceti metrů a přízemní rána proklouzla libereckému brankáři mezi nohama za brankovou čáru - 4:0.

Jednoznačné skóre dvě minuty před pauzou upravil Nezmar, když šikovně tečoval trestný kop zahrávaný Janů - 4:1.

I ve druhém poločasu se Boleslavští tlačili do ofenzívy, ale diváky toužebně očekávaný pátý gól nedali. Blízko k němu měl v 63. minutě Táborský. Hlavičkoval těsně nad břevno po centru Djaloviče a předchozí pohledné kombinaci, do které se zapojila polovina boleslavského týmu. Za dvě minuty se hnal do slibného brejku Kulič. Stoper Dejmek jej zastavil stažením za dres, ale sudí mu ukázal pouze žlutou kartu.

Kolem 72. minuty dvakrát zahrozil liberecký Dočkal. Jeho centr Nezmarovi na brankovišti odvrátil Kúdela a další akci zakončil bombou, kterou Vorel vytlačil nad břevno. Při dopadu se boleslavský brankář zranil a byl tři minuty ošetřován. Nakonec utkání dochytal. V samém závěru proletěl míč opakovaně libereckým brankovištěm, nejdříve z pravačky Mendyho, vzápětí z levačky Táborského. Liberecká branka obě situace přežila bez úhony.

Utkání se dohrávalo za skandovaného potlesku spokojených ochozů, které v podobné fázi prohraného utkání před třemi měsíci byly poloprázdné...

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rolko, Rajnoch, Djalovič - Mendy, Sylvestre (81. Opiela), Procházka, Táborský - Kulič (90. Chramosta), Pecka (62. Fikru Lemessa).

Sestava FC Slovan Liberec: Zlámal - Kelič (46. Gebreselassie), Dejmek, Holeňák, Janů - Vácha (46. Dočkal), Gecov, Frejlach, Liška - Kerič (70. Blažek), Nezmar

ŽK: Djalovič, Sylvestre - Nezmar, R.Dejmek, Dočkal

Góly: 19. a 20. Pecka, 36. Kulič, 40. Procházka - 43. Nezmar

Rozhodčí: Drábek - Chytil, Vysloužil

Diváci: 4820

Fanshop banner