V neděli odveta za dubnovou čtyřku
Klub

V neděli odveta za dubnovou čtyřku

Redakce

Utkání 2. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec se hraje v neděli 2. srpna od 17 hodin na mladoboleslavském Městského stadionu. Všichni fandové mladoboleslavského fotbalu se těší, že se Uhrinovu mužstvu povede odveta za dubnovou prohru 1:4, kterou mnozí diváci nedokoukali, neboť opustili ochozy mnohem dříve, než sudí naposledy hvízdnul do píšťaly.

V dosavadních střetech o prvoligové body mezi boleslavskými a libereckými fotbalisty padlo osmatřicet gólů, což je průměr téměř čtyř gólů na jeden zápas (přesně 3,8). Z deseti utkání Mladá Boleslav čtyři vyhrála a také čtyři prohrála, dvakrát se hrálo nerozhodně. Celkové skóre je zcela vyrovnané 19:19. Ze čtyř boleslavských výher byly tři na libereckém trávníku. Boleslavští doma vyhráli jenom jednou, a to před více než dvěma roky. Jinak na domácím hřišti s Libereckými z pěti utkání čtyři prohráli.

Statistika prvoligových utkání Mladé Boleslavi s Libercem:

Podzim 2004 Mladá Boleslav - Liberec 0:1 (Pospíšil)
Jaro 2005 Liberec - Mladá Boleslav 1:3 (Došek - Pecka, Sedláček, Vaculík)
Podzim 2005 Mladá Boleslav - Liberec 2:4 (Vít, Švejdík - Hodúr , Došek, Pudil, Holenda)
Jaro 2006 Liberec - Mladá Boleslav 2:3 (Matula, Abraham - Kulič 3)
Podzim 2006 Liberec - Mladá Boleslav 1:1 (Bílek - Abraham)
Jaro 2007 Mladá Boleslav - Liberec 4:0 (Kysela 2, Kopic, Holub)
Podzim 2007 Mladá Boleslav - Liberec 0:2 (Bílek, Nezmar)
Jaro 2008 Liberec - Mladá Boleslav 1:2 (Kerič - Řezníček, Táborský)
Podzim 2008 Liberec - Mladá Boleslav 3:3 (Kerič, Frejlach, Gebreselassie - Kalina, Papadopulos, Kysela)
Jaro 2008 Mladá Boleslav - Liberec 1:4 (Papadopulos - Nezmar 2, Papoušek, Mach vlastní)

Poslední vzájemné utkání FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 1:4 se hrálo v neděli 3. května letošního roku, čili téměř na den před třemi měsíci.
Začalo pro Boleslav dobře. V 17. minutě Hrdličkův centr usměrnil hlavou do liberecké branky Papadopulos. Ve zbytku poločasu byli aktivnější Liberečtí a ve 31. minutě první liberecký roh Papoušek falšovaným centrem poslal do boleslavského brankoviště, kde míč hlavou usměrnil do branky Nezmar.
Boleslav pokazila vstup do druhé půle. Ve 47. minutě se Nezmar trefil po zemi podle vybíhajícího Millera. V 61. minutě Papouškův trestný kop téměř z poloviny hřiště v chumlu před brankou gólově tečoval Blažek. Boleslavské neštěstí završil sedm minut před koncem Mach vlastním gólem po Keričově centru. Než sudí naposledy písknul, tak většina diváků rozmrzele opustila hlediště.

A den po libereckém výprasku zklamaný trenér Pavel Hapal opustil trenérskou lavičku, na kterou usedl Dušan Uhrin mladší.

Dubnová sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Procházka, Hrdlička (57. Mach) - Mendy (67. Kysela), Sylvestre, Opiela, Poláček - Papadopulos, Chramosta (46. Řezníček).

Dubnová sestava FC Slovan Liberec: Zlámal - Janů, Holeňák, Košťál, Vulin - Dočkal, Gecov (26. Radek Dejmek), Papoušek (80. Dort), Liška - Nezmar (61. Blažek), Kerič.

Fanshop banner