Očima stopera Jana Rajnocha
Klub

Očima stopera Jana Rajnocha

Redakce

Po nerozhodném výsledku 1:1 na Slavii převažovala v boleslavské kabině spokojenost. Což potvrdil i stoper Jan Rajnoch: „Ligové utkání tam ještě nikdo nevyhrál, takže s bodem jsme byli spokojení. Byl to první zápas nové sezóny a i když skončil bez vítěze, podobně jako předchozí dubnový duel, tak to bylo tentokrát úplně jiné utkání."

O taktice proti Slavii:

„Na jaře se hrálo z obou stran hodně dopředu. Chtěli jsme nyní hrát ze zabezpečené obrany a měli tak stanovenou taktiku. Pravda je, že v rozehrávce směrem dopředu jsme měli problémy a v tom se musíme v dalších zápasech zlepšit.
Z pozice stopera mám za úkol gólům zabraňovat a ne je dávat. Pokud bude příležitost zaútočit, rád ji využiji, ale domnívám se, že máme vpředu kvalitní hráče, kteří by střílení gólů měli vzít na sebe."

O tvrdém souboji s Vlčkem:

„V prvním poločasu jsem byl ošetřovaný po souboji s Vlčkem. Na balon do šprajcu jsme šli oba natvrdo, ale Standa byl více rozeběhnutý, a když mě trefil ze strany, tak mě celého protočil kolem sebe a já spadl na záda. Ovšem byl to férový souboj o balon a nikomu se nic nestalo."

O spolupráci s Rolkem ve stoperské dvojici:

„Vždycky to může být lepší, ale zápas na Slávii nám sednul, dobře jsme se zajišťovali a všechno bylo tak, jak by to mělo být. Doufám, že se budeme ještě zlepšovat, více se sehrajeme a zvládneme utkání bez inkasované branky."

O úvodním ligovém kole:

„Je jenom dobře, že přišlo hodně diváků. Doufám, že návštěvnost půjde ještě nahoru pod novým vedením českého fotbalu, které apeluje na lidi, aby chodili. Samozřejmě se musí hrát atraktivní fotbal, jako třeba v Uherském Hradišti s góly a fantastickou atmosférou. Věřím, že takových zápasů bude dost. Vyšší návštěvnosti pomáhá účast Slovácka a Bohemky v lize a snad i my v Boleslavi natáhneme do hlediště co nejvíce lidí.
Nerozhodné výsledky jsem čekal a přičítám je opatrné hře většiny týmů na začátku sezóny.

O chybně nařízeném trestném kopu rozhodčím Adamem:

„Byla to nepříjemná situace. Všichni jsme viděli, že se Procházka vůbec Černého nedotkl. I když jsme se rozčilovali hodně, bylo to v rámci možností. Panu Adamovi jsme říkali, že Procházka nefauloval, ale už to odpískal a nedalo se tudíž nic dělat. Jenom byla škoda, že z toho vzápětí padl vyrovnávací gól."

O nejbližším ligovém soupeři Slovanu Liberec:

„Proti Liberci budeme muset být opravdu hodně obezřetní vzadu, dávat si pozor na rychlé brejky, protože na ně mají rychlé a nepříjemné hráče. Ale hrajeme doma, tak doufám, že budeme hrát i hodně dopředu a věřím, že Liberci nějaké góly vstřelíme a vyhrajeme."

Fanshop banner