Zlepšili bránění, ale zapomněli střílet
Klub

Zlepšili bránění, ale zapomněli střílet

Redakce

Po pětigólovém přídělu od Liberce se boleslavští dorostenci soustředili na defenzívu. Udrželi čisté konto, ale bohužel ani jednou se neprosadili v útoku, ačkoliv příležitostí ke vstřelení gólu měli více než důrazný soupeř.

Boleslavští po celých devadesát minut hráli pouze s jedním hrotovým útočníkem Bořilem a se dvěma defenzívními záložníky Tvarohou a Sedláčkem.

Většinu prvního poločasu bylo dění na hřišti vyrovnané. Výjimkou se stala desetiminutovka v rozmezí 10.-20. minuty, kdy byli Mostečtí o poznání iniciativnější. V té době se vyznamenal gólman Kanaval. Gólovou ránu vyrazil na roh.
Ve 30. minutě poslal Borovička po pravé straně Zahustela, ale jeho přihrávku do vápna Volf přeběhl. Ve 36. minutě hlavičkoval Bořil nad a ve 44. minutě Bořil přihrávkou před branku nikoho ze spoluhráčů nenašel.

Ve druhém poločasu byli Boleslavští lepším družstvem. Hned z první akce po změně stran Bořil zaměstnal mosteckou obreanu, která se ubránila se štěstím a jen za cenu rázného odkopu. V 50. minutě po Zahustelově centru vystřelil Volf metr vedle. Za deset minut Bořilovi zmařil šanci mostecký brankář.

V 76. minutě Zahustel připravil palebnou pozici Sedláčkovi, ten však branku minul o půl metru. Nejblíže gólu byl stoper Borovička, který po rozehraném rohovém kopu bez přípravy nastřelil břevno. Úplně v poslední minutě mosteckou povedenou ránu do šibenice zkrotil Kanaval.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Kozma, Borovička, Martin Šťastný (57. Štěpánek), Tögel (57. Rosenkranz) - Zahustel, Tvaroha, Vilan (65. Maňas), Sedláček, Volf (71. Buček) - Bořil.

Fanshop banner