Pohárovým soupeřem Boleslavi je divizní Sokol Živanice
Klub

Pohárovým soupeřem Boleslavi je divizní Sokol Živanice

Redakce

Poslední červencový víkend začala Gambrinus liga, nejvyšší tuzemská fotbalová soutěž. A také se rozjela druhá nejvýznamnější soutěž, kterou je národní pohár, pro letošní a příští ročník přejmenovaný podle sponzora na Ondrášovka cup. Předkolo i 1.kolo se hrálo bez prvoligových týmů, které do poháru vstoupí až od 2.kola, jež je na programu ve středu 2. září. Což platí i pro FK Mladá Boleslav.

V prvním kole Mladou Boleslav zajímal souboj divizních týmů Sokol Živanice - FK OEZ Letohrad, který se hrál v sobotu 25. července. Skončil bezgólovou remízou 0:0 a penaltovém rozstřelu byl úspěšnější Sokol Živanice 7:6. Ten bude tudíž hostit FK Mladá Boleslav ve 2. kole Ondrášovka cupu ve středu 2. září od 17 hodin.

Sokol Živanice je klub z obce na Pardubicku (na poloviční cestě mezi fotbalově známými městečky Lázně Bohdaneč a Přelouč) a hraje divizi ve skupině C. V uplynulém ročníku patřil mezi průměrné celky, když obsadil devátou příčku ze šestnácti účastníků. Ale protože byl nováčkem, který jako vítěz pardubického přeboru do divize postoupil na jaře 2008, tak jeho příznivci byli spokojení se záchranou.

Nejvýraznějšího vítězství Sokol Živanice v divizním ročníku dosáhl v jarní sezóně, když doma rozdrtil SK Holice 4:0. V současném ročníku tuzemského poháru vyřadil dva soupeře. V předkole účastníka východočeského přeboru FK AS Pardubice 4:0 a v prvním kole zmíněný Letohrad v penaltovém rozstřelu.

FK Mladá Boleslav v loňském roce senzačně vypadl z pohárové soutěže na hřišti třetiligového nováčka FK Hlavice. V normální hrací době skončilo utkání nerozhodně 2:2 (Mizera, Chrdle - Pecka, Ganugrava) a v penaltovém rozstřelu Hlavičtí vyhráli 4:3 (Flachbart, Gnahoui, Jeník, Martínek - Sylvestre, Sedláček, Ganugrava, nedali Dido - Pecka, Procházka). Podobnou blamáž na živanickém hřišti snad současné mužstvo nedopustí...

Fanshop banner