Remízu málem zrušil Chramosta
Klub

Remízu málem zrušil Chramosta

Redakce

Do utkání úvodního kola Gambrinus ligy ročníku 2009/10 SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav poslal boleslavský trenér Dušan Uhrin sestavu bez Sylvestreho a Pecky. Po bezgólovém poločasu se první trefil boleslavský Mendy. Za Slavii vyrovnal Jarolím z vymyšleného trestného kopu. V poslední minutě Chramosta napálil břevno opuštěné slávistické branky.

Oba celky začaly opatrně. Přesto se před brankami urodily šance. V 9. minutě technickou střelu Vlčka vyškrábnul z vingle Vorel na roh. Boleslavští odpověděli ve 12. minutě trestným kopem Táborského, se kterým si Vaniak poradil skokem k pravé tyči. Ve 14. minutě J.Černý z více jak dvaceti metrů vystřelil, Kysela jeho ránu nechtěně tečoval a bezmocný Vorel očima tlačil míč mimo opuštěnou polovinu branky. Minul tyč o pár centimetrů.

Ve 31. minutě další tečovaná rána vystrašila boleslavskou obranu. Vyšla opět z kopačky J.Černého, od levé tyčky se míč odrazil přes šířku boleslavské branky, do které naštěstí nezapadl.

Ve 36. minutě rozehrál Kulič první boleslavský roh. Zakončil ho Rolko hlavičkou těsně nad slávistické břevno.

V závěru poločasu si Slávisté s podporou sudího Adama vynutili sérii tří trestných kopů z míst nedaleko hranice boleslavské šestnáctky, ale se skórem nepohnuli. A tak do kabin hráči odešli za bezgólového stavu.

Po přestávce se Boleslavští nadále soustředili na pozornou defenzívu. Slávisté s podporou diváků zkoušeli boleslavskou branku dobýt centry z obou stran, ale naráželi na srovnanou obranu, které dominovali Rajnoch s Rolkem, ten především ve vzdušných soubojích.

V 68. minutě získala Boleslav první rohový kop ve druhém poločasu. Rozehrál ho Kulič a po zmatcích ve slávistické obraně nepovedeně míč bez přípravy napálil Rolko. Vysoký oblouček snášející se na slávistickou branku zaskočil Vaniaka, který dovolil Mendymu, aby míč dorazil do branky - 0:1.

Slávisté vystřídali a přidali na tlaku. K vyrovnání se však dostali nesportovním stylem. V 79. minutě J. Černý padl před vápnem, ačkoliv se mu Procházka vyhýbal. Rozhodčí Adam si vymyslel trestný kop, který Jarolím poslal do levého dolního koutu boleslavské branky, kam se Vorel marně natahoval - 1:1. Po utkání Černý televiznímu reportérovi přiznal, že pád před boleslavským vápnem nafilmoval, neboť bránící hráč se jej vůbec nedotkl.

Spravedlnosti mohlo být učiněno zadost v první minutě nastaveného času. Slávistická obrana včetně Vaniaka podcenila dlouhý pas na Lemessu, který se sice na hranici trestného území neprosadil, ale k odraženému míči se dostal Chramosta a jeho oblouček z více jak dvaceti metrů skončil na břevnu opuštěné branky Slávie.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rolko, Rajnoch, Djalovič - Kysela (81.Sylvestre), Mendy (88. Janíček), Procházka, Táborský - Kulič (84. Fikru Lemessa), Chramosta.

Sestava SK Slavia Praha: Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Hloušek - Janda, Volešák (73. M.Černý), Ragued, Janda (73. Jarolím), J.Černý - Naumov (79. Šenkeřík), Vlček.

Góly: 79. Jarolím - 68. Mendy

ŽK: Janda, Ragued - Procházka, Djalovič, Kúdela, Rajnoch

Rozhodčí: Adam - Kordula, Dobrovolný

Diváků: 13456

Fanshop banner