V Synot tip aréně proti mistrovské Slavii
Klub

V Synot tip aréně proti mistrovské Slavii

Redakce

Úvodní mistrovské utkání ročníku 2009/10 Gambrinus ligy SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 25. července od 18,15 hodin v Synot tip aréně v pražských Vršovicích. Autobusy s mladoboleslavskými fanoušky odjíždějí z Městského stadionu v Mladé Boleslavi v sobotním odpoledne v 16,30 hodin.

Mladá Boleslav má s pražskou Slavii nejhorší bilanci vzájemných utkání ze všech prvoligových soupeřů. Z deseti mistrovských střetů ji porazila jenom jednou, navíc před čtyřiceti měsíci 27. března v roce 2006. Tenkrát vyprodané boleslavské hlediště jásalo nad výhrou 4:1. Po dvou gólech dali Pecka s Kuličem. A ti se v boleslavském dresu možná postaví proti Slavii i v úvodním ligovém utkání ročníku 2009/10.
Z ostatních utkání šest skončilo nerozhodně a tři výhrou Slávie, pro kterou je příznivé i celkové skóre 16:14. Střelecký průměr na jedno vzájemné utkání činí rovné tři góly.

Proti Mladé Boleslavi se střelecky v dosavadních vzájemných utkáních nejvíce dařilo slávistickému útočníkovi Stanislavu Vlčkovi. Trefil se celkem čtyřikrát. Na boleslavské straně tak výrazná střelecká osobnost nebyla. Po dvou gólech dali Pecka, Kulič a stoper Rolko.

Ligová bilance Mladé Boleslavi se Slavií Praha:

Podzim 2004 Mladá Boleslav - Slavia Praha 1:1 (Bednář - Piták)

Jaro 2005 Slavia Praha - Mladá Boleslav 2:2 (Fořt, Latka - Matějovský, Rolko)

Podzim 2005 Slavia Praha - Mladá Boleslav 2:1 (Jarolím, Vlček - Ševinský)

Jaro 2006 Mladá Boleslav - Slavia Praha 4:1 (Pecka 2, Kulič 2 - Vlček)

Podzim 2006 Mladá Boleslav - Slavia Praha 1:3 (Rolko - Fořt, Vlček, Kalivoda)

Jaro 2007 Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:1 (Vlček - vlastní Necid)

Podzim 2007 Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:1 (Pudil - Rajnoch)

Jaro 2008 Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:2 (Toleski, Belaid)

Podzim 2008 Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:0

Jaro 2009 Slavia Praha - Mladá Boleslav 3:3 (vlastní Hrdlička, Belaid, Milan Černý - Chramosta, Sylvestre, Papadopulos)

Poslední utkání SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 3:3 se hrálo v pondělí 27. dubna. Pro boleslavský tým to bylo premiérové vystoupení na novém slávistickém stadionu. Před výkopem byl oficiálně pokřtěn na Synot tip arénu.

Přestřelku s remízovým koncem začal v 5.minutě Chramosta za přispění chybujícího Vaniaka. Vyrovnal ve 25. minutě Hrdlička gólem do vlastní branky. Devět minut před přestávkou Papadopulosův centr úspěšně završil Sylvestre. Třetí gól ze slávistické sítě lovil Vaniak přesně po hodině hry. Z Chramostovy přihrávky skóroval Papadopulos. Slávisté zdánlivě prohrané utkání stihli zremizovat v závěrečné desetiminutovce. Nejprve se prosadil Belaid po nepovedeném Janíčkově odkopu a za přispění Procházkovy teče. A tři minuty před koncem M.Černý ranou ze dvaceti metrů do šibenice nedal Millerovi šanci.

Kvalitní fotbal s dramatickým průběhem bavil diváky v ochozech i u televizních obrazovek. Aktéři nádherné bitvy však byli ze zisku pouhého jednoho bodu zklamaní.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Rolko, Procházka, Hrdlička - Mendy (62. Kalina), Sylvestre (86. Táborský), Opiela, Poláček - Papadopulos, Chramosta (82. Kúdela).

Jarní sestava SK Slavia Praha: Vaniak - Dřížďal (46. M.Černý), Brabec, Suchý, Hubáček - Belaid, Jarolím (57. Ivana), Trapp, Švento - Fořt, Pekhart (77. Besta).

Mladoboleslavský trenér v sobotu na trávník slávistické Synot tip arény vyšle jistě dobře připravené a správně nažhavené mužstvo. „Rád bych na Slavii získal tři body. Bude to těžké, protože ještě nikdo ligový zápas v nové slávistické aréně nevyhrál, ale určitě nechci, aby hráči pokazili závěrečných dvacet minut, jako v utkání jarní sezóny," řekl Dušan Uhrin, který dubnovému utkání SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 3:3 přihlížel z čestné tribuny.


Fanshop banner